Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Španielská polícia zatkla muža: Podozrivý má byť z napomáhania útoku v Bruseli

(Zdroj: SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, sceenshot/twitter)

MADRID - Polícia zadržala v provincii Malaga na juhu Španielska muža podozrivého z účasti na útoku v Bruseli, pri ktorom ozbrojený islamský radikál 16. októbra zabil dvoch švédskych futbalových fanúšikov. Informuje o tom agentúra AFP a EFE.

Muža zatkli v obci Benahávís v provincii Malaga v autonómnom spoločenstve Andalúzia. Na základe nariadenia súdu ho umiestnili do väzby. Belgické úrady na tohto muža vydali medzinárodný zatykač na základe podozrenia z pašovania drog, legalizácie výnosov z trestnej činnosti či členstva v zločineckej organizácii. Pri zatknutí mal pri sebe falošné doklady.

Polícia atentátnika postrelila

Polícia atentátnika Abdesalema Lassoueda, ktorý strieľal 16. októbra, vypátrala o niekoľko dní, pričom ho postrelila. Po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Belgické úrady informovali o možnej spojitosti útočníka s jednou osobou žijúcou v Španielsku a obe krajiny následne začali pátranie. Vyšetrovanie potvrdilo, že obaja muži boli prepojení účasťou na trestnej činnosti. Francúzska polícia už v rámci pátrania po komplicoch Lassoueda zatkla štyri osoby. Jedného Tunisana zatkli v Belgicku.

Viac o téme: Podozrivý mužútok ŠpanielskoBruselŠvédskoZatknutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu