Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Po krvavom masakri v Lewistone: Polícia našla záhadný list v dome strelca Roberta Carda

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Androscoggin County Sheriff's Office)

LEWISTON - Jeden deň po ohavnej masovej streľbe v americkom meste Lewiston (Maine), ktorá si vyžiadala 18 mŕtvych, je podozrivý strelec stále na úteku. Pri prehliadke jeho domu vyšetrovatelia narazili na záhadnú poznámku.

Po streľbe, ktorá si v Lewistone v štáte Maine vyžiadala 18 mŕtvych, polícia s veľkým kontingentom pokračuje v pátraní po páchateľovi na úteku. Pátra sa po 40-ročnom Robertovi Cardovi. Muž, ktorý mal byť v ústave pre duševné problémy, je ozbrojený a nebezpečný. Pri prehliadke jeho domu vo štvrtok večer vyšetrovatelia narazili na záhadnú poznámku, o ktorej informovali viaceré americké médiá.

archívne video

Autentické zábery nočného prenasledovania vozidla s nelegálnymi migrantmi (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Podľa NBC News vyšetrovatelia objavili list v Cardovom zanedbanom dome v Bowdoine. Polícia sa momentálne snaží zistiť, či list, ktorého obsah nezverejnili, objasňuje motív krvavého masakru v stredu večer, uviedla stanica. Úradníci činní v trestnom konaní uviedli, že list bol adresovaný Cardovmu synovi.

Utiekol Robert Card na člne?

Medzitým pobrežná stráž zapojila do hľadania pozorovacie lietadlo a člny z Boothbay, aby sa pripojili k pátraniu po podozrivom masovom vrahovi, na ktorom sa už zúčastňujú miestni, regionálni, štátni a federálni predstavitelia, uviedla pre NBC vrchná poddôstojníčka pobrežnej stráže Diolanda Caballero. Cardovo auto našli neďaleko prístavu v Lisbone, informovali úrady. Zmizol tam čln, o ktorom sa predpokladá, že patrí Cardovi.

Streľbu má mať na svedomí Robert Card.
Zobraziť galériu (3)
Streľbu má mať na svedomí Robert Card.  (Zdroj: SITA/AP/Androscoggin County Sheriff's Office, Polícia)

Možno hľadal expriateľku

Taktiež vyšlo najavo, že dve miesta činu – bar a bowlingové centrum – si Card pravdepodobne nevybral náhodne. Podľa ABC News zdroj z vyšetrovania uviedol, že páchateľ Robert Card má priame väzby na obe lokality. Hovorí sa, že miesto je spojené s jeho bývalou priateľkou. Cardova sestra vo štvrtok večer vyjadrila podozrenie, že Card mohol hľadať svoju bývalú priateľku v bowlingovom centre a reštaurácii.

Cardov brat v textovej správe pre CNN tiež uviedol, že jeho rodina „všetkými možnými spôsobmi pomáha orgánom činným v trestnom konaní“ a že naliehajú na Roberta, aby sa prihlásil. Nepovedala však, či Card odpovedal na jej žiadosť.

Card sa môže schovávať navždy, ak chce

Medzitým sa ozývajú ďalší a ďalší známi a bývalí spoločníci Roberta Carda. Sused Cardovej rodiny pre New York Post povedal, že nájsť Carda bude ťažké. "Toto je jeho teritórium. Chcem povedať, že tu vyrastal. Pozná túto oblasť veľmi dobre. Ak nechce, aby ho chytili, dokáže sa ukryť na dlhú dobu. V lese je veľa miest, kam sa schovať bez toho, aby bol videný,“ povedal Rick Goddard v rozhovore pre New York Post.

Card je skúsený milovník prírody a vycvičený záložník americkej armády, ktorý bol údajne jedným z najlepších strelcov vo svojej jednotke. Do armády vstúpil v roku 2002 a je špecialistom na dodávky ropy.

Po krvavom masakri v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Steven Senne)

Viac o téme: ObeteStreľbaLewistonRobert Card
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu