Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Cez víkend pred Halloweenom sa odohralo v USA viacero strelieb: Zahynulo viac ako desať ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Streľby v Spojených štátoch si počas víkendu pred Halloweenom vyžiadali najmenej 11 obetí a viac než 70 zranených, oznámili v pondelok americké úrady. Mnohé streľby sa odohrali na halloweenskych večierkoch. Informuje agentúra AP.

"Miestny bar. Bowlingová dráha. Halloweenska oslava. Zdá sa, že v Amerike už neprejde jeden deň bez masovej streľby," povedala Kris Brownová, predsedníčka organizácie Brady, zameranej na prevenciu násilia páchaného strelnými zbraňami. "Hnev a strelné zbrane" sú podľa nej "smrtiacim spojením, ktoré môže každú situáciu zmeniť na vojnovú zónu".

Archívne video:

V bratislavskom Ružinove sa malo strieľať, na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Strieľalo sa aj na domácom večierku

Na Floride, v Kansase a v Ohiu prišli od piatka do nedele o život dvaja ľudia v každom z týchto štátov. V Texase pri dvoch streľbách zahynulo päť ľudí a šesť ďalších utrpelo zranenia. Na domácom večierku v San Antoniu, kde došlo k prestrelke dvoch mužov, zahynul manželský pár a zranenia utrpela 13-ročná dcéra obetí. Počas večierka v meste Texarkana zomreli pri streľbe traja ľudia a traja ďalší utrpeli zranenia.

V Chicagu v štáte Illinois utrpelo v nedeľu zranenia najmenej 15 ľudí, dvaja sú vo vážnom stave. Strelec, ktorého neskôr zadržala polícia, tam strieľal do davu na halloweenskej oslave. Polícia v Indianapolise v štáte Indiana uviedla, že pri nedeľňajšej streľbe tam prišiel o život jeden tínedžer a ďalších desať ľudí vo veku 16 až 21 rokov utrpelo zranenia.

Minulý týždeň sa v meste Lewiston v štáte Maine odohrala masová streľba, počas ktorej zahynulo 18 ľudí. K streľbe tam došlo na bowlingovej dráhe a v bare. Štyridsaťročného páchateľa našli neskôr mŕtveho.

Viac o téme: StreľbaúmrtieUSAHalloween
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu