Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nemecká polícia pre ohrozenie školy zadržala dvoch mladíkov a hračkárske zbrane

Policajti pred školou v Hamburgu
Policajti pred školou v Hamburgu (Zdroj: SITA/Bodo Marks/dpa via AP)

HAMBURG - Nemecká polícia zatkla v stredu dvoch tínedžerov a zhabala im dve "evidentne hračkárske zbrane". Predtým pre ohrozenie bezpečnosti evakuovala strednú školu v Hamburgu. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Dvaja "mladíci", vytiahli v škole strelnú zbraň a potom "odišli z areálu školy neznámym smerom", uviedli úrady. Špeciálne sily prehľadali školský areál a študentov aj učiteľov vyviedli von. Krátko pred treťou hodinou privolali ľudia políciu asi päť kilometrov od školy, kde zatkli štyroch tínedžerov.

"Neskôr sa ukázalo, že jeden 12-ročný a jeden 13-ročný tínedžer boli zodpovední aj za trestný čin" v škole, oznámila polícia. Policajti "zadržali aj dve evidentne hračkárske zbrane". Nemecké médiá predtým informovali, že dvaja študenti sa vyhrážali učiteľke v triede pištoľou. Vznikla panika a v škole zasahovali ozbrojení policajti. Jej budovu uzatvorili a nad školou krúžil policajný vrtuľník. Rodičia si mohli odviesť deti z neďalekých kasární, kam polícia odviedla študentov.

Viac o téme: StreľbaPolícia NemeckoHamburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu