Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajný zásah proti migrantom v Česku skončil nešťastne: Pes pohrýzol malé dievčatko do tváre!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO - Policajný pes počas zásahu proti nezákonným migrantom v okrese Břeclav pohrýzol do tváre štvorročne kurdské dievča. informuje o tom správa spravodajského servera Novinky.cz.

Správa o zranení dieťaťa bola zverejnená na sociálnych sieťach a polícia ju neskôr pre Novinky.cz potvrdila. Incident sa stal v piatok 20. októbra pri obci Lanžhot. Pohryzené dieťa previezli do nemocnice v Brne, odkiaľ by však malo byť čoskoro prepustené. Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS) bude skúmať možné pochybenie psovoda.

Archívne video: Video zachytáva majiteľa psa, ktorý zaútočil na dieťa

Video zachytáva majiteľa psa, ktorý zaútočil na dieťa (Zdroj: Policie ČR)

"Pri pátraní po horúcej stope po utekajúcom prevádzačovi došlo k nečakanej reakcii služobného psa na náhly vonkajší podnet," uviedol hovorca polície Juhomoravského kraja Bohumil Malášek. Polícia sa v pondelok k udalosti vyjadrila aj na sociálnej sieti, kde vyjadrila ľútosť v spojitosti so zranením dievčaťa.

Kurdská rodina podľa svojich vyjadrení, ktoré sprostredkovala tlmočníčka z turečtiny, uviedla, že do ČR pricestovala nezákonne vo vozidle, ktorým cestovali aj ďalšie dve rodiny. Vodič ušiel po tom, ako vozidlo zastavila policajná hliadka a cudzincov zadržala.

 

Tranzitní nelegální migrace je velký problém a převaděči jsou stále agresivnější a bezohlednější. Bohužel tentokrát však...

Posted by Policie České republiky on Monday, October 23, 2023

Tlmočníčka tiež povedala, že nikto z rodiny dievčaťa nekládol odpor. Sedeli v tráve pri aute a čakali na pokyny polície. Vtedy k dieťaťu pribehol policajný pes bez náhubku a pohrýzol ho do tváre. Kurdská rodina musí podľa platnej legislatívy po prepustení dievčaťa z nemocnice opustiť krajinu.

Slovensko čelí prílivu nezákonných migrantov a niektoré mestá v krajine vyhlásili v tejto súvislosti mimoriadnu situáciu, píšu Novinky.cz. ČR od stredy 4. októbra zaviedla na hraniciach so SR dočasné kontroly, ktoré mali pôvodne trvať do piatka 13. októbra. Česko však rozhodlo o ich predĺžení do 2. novembra. Rovnaké opatrenie na hranici so SR prijali aj Poľsko a Rakúsko. Slovensko následne zaviedlo kontroly na hranici s Maďarskom, ktoré v stredu 11. októbra predĺžilo do 3. novembra.

Viac o téme: PesDieťaČeskoPohryznutiePolicajný pesPolícia MigrantiKurdi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu