Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bežkyňu na juhu Slovenska dohrýzla trojica psov! Mrazivé informácie o ich majiteľovi: V minulosti mal veľké problémy

(Zdroj: Getty Images)

DUNAJSKÁ STREDA – Mal to byť pohodový čas strávený pri športe na čerstvom vzduchu. Stačila však malá chvíľa a jeden nepoučiteľný majiteľ, a pokojný deň sa zmenil na drámu. Na poľnej ceste v blízkosti obce Dolný bar zaútočili tri psy na ženu, ktorá si išla zabehať. Majiteľ mal so zvieratami problémy už aj v minulosti.

Majiteľ troch psov rasy American Bully ich mal podľa polície vo štvrtok okolo obeda venčiť navoľno, pričom ani jeden z nich nemal vôdzku ani náhubok. V tom čase tadiaľ bežala 35-ročná žena, na ktorú psy bez akéhokoľvek dôvodu zaútočili. Bežkyni sa zvieratá viackrát zahryzli do ruky a stehna a jej zranenia si vyžiadali lekárske ošetrenie.

 

BEŽKYŇU NAPADLI TRI AGRESÍVNE PSY NEPOUČITEĽNÉHO MAJITEĽA SME ZADRŽALI Policajti v Dunajskej Strede obvinili 50 ročného...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Monday, November 13, 2023

"Polícia muža, v súvislosti s útokmi svojich zvierat riešila už aj v minulosti. V dvoch prípadoch išlo o priestupky a v jednom prípade bol útok natoľko závažný, že zaň bol majiteľ aj právoplatne súdom odsúdený za ublíženie na zdraví,“ uviedla polícia.

Po minulotýždňovom útoku má 50-ročný muž na krku obvinenie. „Dunajskostredskí policajti majiteľa psov zadržali a po vykonaní potrených úkonov obvinili z trestného činu ublíženia na zdraví, za ktorý mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 1 rok,“ tvrdí polícia.

Majiteľov psov upozornili, že v zmysle zákona môžu venčiť psa mimo priestoru určeného na chov iba osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a najmä schopná ovládať ho v každej situácii. „Ten, kto psa venčí je pritom povinný predchádzať tomu, aby pes zaútočil či ohrozil človeka alebo iné zviera. Rovnako musí táto osoba zabrániť psovi, aby mohol spôsobiť škody na majetku, prírode či životnom prostredí,“ dodali.

Viac o téme: Pesútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu