Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kruté zábery z Izraela: Teroristi Hamasu ničia všetko okolo seba, obetiam pred zastrelením namontujú kameru

Teroristi z Hamasu strieľajú v domoch Izraelčanov do všetkého živého
Teroristi z Hamasu strieľajú v domoch Izraelčanov do všetkého živého (Zdroj: Twitter/The Mossad: Satirical, Yet Awesome, Daily Mail)

PÁSMO GAZY – Vojna medzi izraelskou armádou a palestínskym teroristickým hnutím Hamas prináša kruté chvíle najmä pre civilistov. Hamasu je jedno, či ide o vojaka alebo bezbranného človeka. Snaží sa vyhubiť čo najviac Izraelčanov. Ozbrojení teroristi ničia domy a zajatcov častokrát odstrelia aj pred ich vlastným domom.

archívne video

Martin Sklenár na zasadnutí NATO o podpore pre Izrael napadnutý Hamasom (Zdroj: TASR/ Jaromír Novak)

Každá vojna prináša so sebou útrapy a nešťastie. V pásme Gazy, kde prebieha ozbrojený konflikt medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas, sa však teror ešte stupňuje. Teroristi vnikajú do domov, kde sa pred smrťou skrývajú civilisti. Informuje o tom Daily Mail. Hamas však nemá problém vystrieľať celé rodiny. Mnoho ľudí však končí aj v zajatí. 

Videá plné teroru

Dôkazy o násilnostiach a streľbe v obytných štvrtiach Izraela odhaľujú nechutné a kruté praktiky teroristov. Hamas sa dokonca odhodlal k tomu, že na hlavu zajatca pripevnil kameru a následne ho terorista zastrelil. Obeť padá nehybne na zem. Teroristi obliehajú obytné štvrte a strieľajú na každého, koho uvidia. 

Na ďalšom videu je skupinka teroristov na motorkách, ako počas jazdy strieľajú na civilistov k neďalekým stromom. Hamas ničí pneumatiky na zaparkovaných záchranných autách. Keď sa jeho členovia blížia k jednému z domov, terorista, ktorý má na hrudi pripnutú kameru, rozreže na bočnom okne sieťku a hlavňou svojej zbrane hľadá svoje budúce obete. Video začína ešte v dome v pásme Gazy, kde sa teroristi pripravujú na misiu. 

Malí bojovníci

Jedným z najviac mrazivých videí sú snímky natočené ešte v čase pred útokom. Velitelia Hamasu na nich trénujú mladých bojovníkov. Deti majú maximálne desať rokov, no už sa učia, ako narábať so zbraňami. 

Viac o téme: StreľbaZbraneTeroristiVraždyCivilistiHamasIzrael vo vojne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu