Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Syn diktátora žiadal v OSN o pomoc pre Afriku: ŠKANDALÓZNE odhalenie! V New Yorku býval ako kráľ

Teodoro Nguema Obiang Mangue (55), syn prezidenta a diktátora Rovníkovej Guiney, žiada v New Yorku OSN o pomoc
Teodoro Nguema Obiang Mangue (55), syn prezidenta a diktátora Rovníkovej Guiney, žiada v New Yorku OSN o pomoc (Zdroj: Instagram/teddynguema)

NEW YORK – Organizácia Spojených národov (OSN) so sídlom v New Yorku sa od začiatku svojej pôsobnosti zaoberá dvomi hlavnými problémami. Sú nimi mier a bezpečnosť vo svete. K dosiahnutiu týchto cieľov pomáha cez svoje členské krajiny chudobným regiónom sveta, kde je domáce obyvateľstvo častokrát vykorisťované. Podobne je na tom aj krajina, ktorej viceprezident prišiel osobne do New Yorku žiadať o pomoc. Jeho rodina sa pritom topí v zlate.

archívne video

Ingrid Brocková o rozvojovej pomoci EÚ pre Afriku (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Rovníková Guinea je krajina na západnom pobreží Afriky v jej centrálnej časti. Napriek tomu, že jej hrubý domáci produkt (HDP) patrí k najlepším na celom kontinente, viac ako 70 percent domáceho obyvateľstva žije v chudobe. Problémom je štátne zriadenie, ktoré je v rukách diktátora Teodora Obianga Ngueho Mbasoga. Ako informuje britský The Times, napriek tomu, že jeho celá rodina sa topí v zlate, mal tú odvahu poslať do sídla OSN svojho vlastného syna, aby žiadal o pomoc pre Afriku. 

Luxusné ubytovanie v USA

Teodoro Nguema Obiang Mangue (55), najstarší syn diktátora a viceprezident Rovníkovej Guiney, sa v New Yorku ubytoval v jednom z najluxusnejších hotelov sveta (Mark). Jeho apartmán má päť spální, štyri krby, šesť kúpeľní, miestnosť, ktorú možno prerobiť na tanečnú sálu a terasu s výhľadom na Centra Park. Jedna noc ho stojí 75-tisíc dolárov. Okrem toho nebolo spomenuté, že rodina diktátora prišla o veľké bohatstvo vplyvom západných sankcií.

Napriek tomu, že synovi diktátora zhabali miliónový majetok, prišiel o luxusnú jachtu, či sídlo v Paríži, jeho život na vysokej nohe sa vôbec nezmenil. Sankcie prišli po tom, keď ako minister poľnohospodárstva v rokoch 2004 až 2011 spreneveril viac ako 115 miliónov dolárov.

Bohatstvo neskrýva 

Cesta Obianga Mangueho do New Yorku by sa dala porovnať s hviezdou svetových rozmerov. Protikorupčná skupina Dictator Alert uviedla, že do USA cestoval syn diktátora súkromným lietadlom, ktoré využíva aj prezident Rwandy. Luxus pritom nikdy neskrýval. Na sociálnej sieti Instagram uverejňuje pravidelne fotky z vysnívaného života, na ktorý sa mu skladá ľud Rovníkovej Guiney. Teddy, ako ho volajú blízki, vlastní rukavicu aj trblietavé ponožky Michaela Jacksona, či basketbalovú loptu podpísanú Michaelom Jordanom.

"Afrika si zaslúži prioritnú pozornosť podporných iniciatív a financovania rozvoja," povedal Obiang vo svojom prejave v New Yorku. Ako zástupca Rovníkovej Guiney vyzval OSN k dvom stálym miestam pre africké krajiny v Bezpečnostnej rade OSN. "Verím tomu, že keď budeme k sebe solidárni, nebude existovať žiadny problém, ktorý by sme pre dobro našej planéty a jej obyvateľov nedokázali vyriešiť," dodal. 

Viac o téme: LuxusViceprezidentDiktátorBohatstvoNew YorkOSNAfrikaRovníková GuineaŽiadosť o pomocTeodoro Nguema Obiang MangueTeodoro Obiang Nguema Mbasogo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu