Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V takomto luxuse si žil viacnásobný taliansky premiér! Z Berlusconiho sídla sa stane múzeum, TOTO všetko skrýva

Z vily zosnulého Silvia Berlusconiho sa stane múzeum s expozíciou
Z vily zosnulého Silvia Berlusconiho sa stane múzeum s expozíciou (Zdroj: SITA/AP/Geert Vanden Wijngaert, YouTube/instante)

RÍM/MILÁNO – Deti Silvia Berlusconiho sa rozhodli poctiť pamiatku svojho otca. Žiadny syn ani dcéra nechceli pošpiniť sídlo svojho otca a preto sa rozhodli, že tak už nespraví nikto na svete. Vila, v ktorej Berlusconi býval dlhé roky, sa teraz po jeho smrti zmení na múzeum s jeho expozíciou.

archívne video

Energetické spoločnosti Slovenska a Talianska podpísali memorandá o spolupráci (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Bývalý trojnásobný premiér Silvio Berlusconi vlastnil počas života mnohé majetky po celom svete. Jeho dlhoročným sídlom však bola vila v Arcore pri Miláne, ktorá sa po jeho smrti stane pamiatkou na jedného z najbohatších Talianov. Informuje o tom Il Messaggero. Stane sa z nej múzeum a pamätník Silvia Berlusconiho (86), ktorý tento svet opustil len nedávno. Jeho vlastné deti sa rozhodli, že aspoň takto si uctia svojho otca.

 

Súčasť veľkej expozície

Vila San Martino v Arcore sa premení na múzeum s expozíciou, ktorá bude prezentovať najväčšie Berlusconiho úspechy v politike, ekonomike, ako aj založenie jeho strany Forza Italia. Podľa talianskych médii bude v rámci expozície sprístupnená nielen vila z 18. storočia s vyše 20-tisíc obrazmi, ale aj rozsiahla záhrada. Okrem obrazov budú k dispozícii aj archívne zábery a fotografie Berlusconiho najväčších úspechov. V múzeu má byť vystavený jeho klavíŕ aj originálne plagáty z čias predvolebných kampaní. 

Správu celého komplexu bude mať na starosti Marta Fascinová, súčasná obyvateľka vily v Arcore. V nasledujúcich týždňoch by Berlusconiho pravicovo konzervatívna strana mala voliť nového predsedu, ktorý zoskupenie povedie do budúcoročných parlamentných volieb. V súčasnej dobe sa zdá, že pravdepodobne to bude Antonio Tajani. V týchto dňoch sa okrem toho otvára v Miláne aj Berlusconiko závet. Ide o veľkú udalosť, pretože jeden z najbohatších Talianov zanechal po sebe majetok v celkovej hodnote takmer 4 miliardy eur. 

Viac o téme: MúzeumTalianskoSilvio BerlusconiMilánoVila v ArcoreSan Martino
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu