Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Strednú oblasť Grécka zasiahla silná búrka: Hlásia jednu obeť

(Zdroj: SITA/Thanasis Kalliaras/Eurokinissi via AP)

ATÉNY - Grécka polícia vyhlásila zákaz vjazdu pre všetky nepohotovostné vozidlá do mesta Volos v strednom Grécku a neďalekého horského regiónu Pelion po tom, ako oblasť zasiahla silná búrka Daniel. TASR správu prevzala z agentúr AP a DPA.

Zákaz neplatí pre autá záchranných služieb a cestnej poruchovej pomoci a zostane v platnosti, kým búrka Daniel neustúpi. Vo Volose v dôsledku búrky prišiel o život farmár, na ktorého sa zrútila stena. Ďalšia osoba je nezvestná, uviedli hasiči. V niekoľkých mestách sú zaplavené ulice, informovali grécke médiá. Na ostrove Korfu prerušili dodávky elektriny, v oblasti v západnej časti Peloponézskeho polostrova krúpy zdevastovali úrodu olív.

Úrady tiež poslali správy s upozornením aj obyvateľom niekoľkých ďalších oblastí stredného Grécka, súostrovia Severné Sporady a ostrove Eubója. Grécky meteorologický ústav predpovedal, že v regióne Pelion má v utorok a stredu spadnúť okolo 650 až 700 milimetrov zrážok, zatiaľ čo v meste Karditsa sa majú vyskytnúť úhrny okolo 550 až 600 milimetrov.

Viac o téme: ObeteBúrkaGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu