Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hrôza, na ktorú vodiči do smrti nezabudnú: Päť miliónov rozzúrených včiel zastavilo premávku! Kamionistu bodli stokrát

Zo spadnutých úľov vyletelo päť miliónov včiel.
Zo spadnutých úľov vyletelo päť miliónov včiel. (Zdroj: YouTube/CBC News)

TORONTO - Nehoda, ktorá sa snáď ešte nikdy nestala. Tmavý roj piatich miliónov včiel zaplavil celú ulicu a útočil na vodičov a okoloidúcich. Horor, ktorí prežili, je priam neopísateľný.

V skutočnosti včely mali byť prevezené do ich zimovísk v nákladnom aute, uvádza Toronto CityNews. Ale v kanadskom Burlingtone, na Guelph Line severne od Dundas Street, došlo k nešťastiu: Popruhy, ktoré držali úle na mieste, sa uvoľnili a úle spadli na cestu.

archívne video

Policajti krajskej kriminálky vykonali policajnú pátraciu akciu na území Bratislavského kraja

To, čo sa stalo potom, mohlo byť priamo zo scenára Hitchcockovho filmu: Celkovo päť miliónov včiel sa vznieslo do vzduchu, bzučali a zakrývali všetkým vodičom výhľad.

"V živote som nič podobné nevidel," hovorí policajný hovorca, ktorého na miesto nešťastia privolali o niečo neskôr.

Vodiča kamiónu bodli viac ako 100-krát

Hoci polícia nariadila obyvateľom a vodičom, aby zostali za zatvorenými dverami a oknami, do mora včiel uviazlo niekoľko ľudí. Včely boli nahnevané, pretože ich dom bol zničený, uvádza Toronto CityNews.

Vodič, na ktorého kamióne sa úle nachádzali, vystúpil, aby veci skontroloval a bol viac ako stokrát bodnutý.

Miestni včelári vytvorili špeciálnu pracovnú skupinu

V núdzi polícia v Haltone vyzvala miestnych včelárov a expertov na hmyz o pomoc, uvádza Toronto CityNews. Desiatky skúsených včelárov sa nahrnuli a viac ako štyri hodiny spoločne pracovali na odchyte včiel. Väčšina pomocníkov si pri práci odniesla niekoľko bodnutí.

Podľa Toronto CityNews zostala zasiahnutá cesta uzavretá v oboch smeroch niekoľko hodín - ako preventívne opatrenie, pretože včelári nechytili každú z piatich miliónov včiel.

Polícia sa na sociálnej sieti X poďakovala dobrovoľníkom.

Včelie úle zostali pri ceste

Po opätovnom otvorení ulíc zostali jednotlivé úle na okraji cesty, uvádza Toronto CityNews. Dúfame, že zostávajúce včely sa do nich vrátia.

"Naďalej žiadame chodcov, aby sa vyhýbali úseku cesty, a žiadame obyvateľov, aby sa nedotýkali boxov, ktoré sme nechali pre včely," napísala polícia na X. "Pozbierame (boxy), keď sa všetky včely vrátia."

Videá používateľov na X zobrazujúce niekoľko zostávajúcich škatúľ poskytujú predstavu o tom, aký obrovský musel byť včelí oblak v čase nehody.

Viac o téme: CestaVčelyVodičúle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu