Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nováková pozvala na demografický summit do Budapešti po Meloniovej aj Muska

Maďarská prezidentka Katalin Nováková
Maďarská prezidentka Katalin Nováková (Zdroj: SITA/AP Photo/Andreea Alexandru)

BUDAPEŠŤ - Maďarská prezidentka Katalin Nováková pozvala na nadchádzajúce demografické fórum 14. a 15. septembra v Budapešti taliansku premiérku Giorgiu Meloniovú. Server atv.hu v stredu k tomu dodal, že pozvala aj miliardára a majiteľa platformy X (predtým Twitter) Elona Muska po jeho pozitívnej reakcii na snahy Maďarska riešiť demografické problémy

Musk reagoval na rozhovor maďarského premiéra Viktora Orbána s populárnym exmoderátorom americkej televíznej stanice Fox News Tuckerom Carlsonom. Na platforme X (predtým Twitter) jeho záznam zverejnili v utorok a premiér sa v ňom venoval aj aktuálnym demografickým problémom."Veľmi zaujímavé. Maďarsko sa tvrdo snaží riešiť svoj problém s pôrodnosťou," napísal Musk.

"Tešíme sa na budapeštiansky demografický summit, najväčšie medzinárodné stretnutie síl podporujúcich rodinu, ktoré sa bude konať v dňoch 14. až 15. septembra za účasti mnohých hláv štátov, premiérov a influencerov, kde sa dozviete viac o maďarskom systéme podpory rodiny. Tešíme sa na vás v Budapešti!" zareagovala Nováková.

Meloniová podľa atv.hu už potvrdila účasť. akzvaný Budapeštiansky demografický summit sa prvýkrát konal v roku 2015 a odvtedy sa uskutočňuje každé dva roky. Lídri tam kritizujú migráciu a vyzývajú manželské dvojice, aby mali viac detí.

Viac o téme: Katalin Nováková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu