Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rím prijal opatrenia na odstránenie potkanov z oblasti Kolosea

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

RÍM - Rímska samospráva v sobotu oznámila, že podniká kroky na riešenie problému zamorenia Kolosea potkanmi po tom, ako turisti na sociálnych sieťach zverejnili fotografie hlodavcov potulujúcich sa v blízkosti tohto antického amfiteátra.

Šéfka mestského úradu pre zber odpadu Sabrina Alfonsiová uviedla, že v piatok večer sa začal "špeciálny zásah", aby sa zabezpečilo, že ľudia budú môcť bezpečne prechádzať okolo jedného z najnavštevovanejších talianskych turistických miest. Operácia bude pokračovať aj na budúci týždeň, uviedla mestská samospráva, pričom sa budú čistiť zelené plochy v okolí Kolosea, kanalizácia, kde sa potkany bežne vyskytujú, a budú sa klásť pasce. V meste žije približne sedem miliónov potkanov, čo predstavuje 2,5 potkana na každého obyvateľa.

Rím už dlhé roky zápasí s krízou s odpadkami

Radnica zverejnila fotografie upratovačov, ktorí zbierajú hromady plastových fliaš od vody, plechoviek od nápojov a iných odpadkov na pozadí osvetleného Kolosea. Rím už dlhé roky zápasí s krízou s odpadkami, ktoré sa často povaľujú na uliciach vedľa preplnených košov. Koloseum, postavené pred 2000 rokmi, bolo najväčším amfiteátrom v Rímskej ríši a slúžilo na gladiátorské zápasy, popravy a poľovačky na zvieratá.

Rím prijal opatrenia na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Viac o téme: OpatreniaPrijatiePotkanyRímTalianskoKoloseum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu