Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obrovské problémy v Ríme: Okolo Kolosea sú premnožené POTKANY! Vedenie mesta im vyhlásilo vojnu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Pierre Aden)

RÍM - Vedenie Ríma sa rozhodlo zakročiť proti premnoženým potkanom, ktoré sa vyskytujú najmä v okolí hojne navštevovaného Kolosea, obľúbeného medzi turistami. Talianska metropola cez víkend začala veľkým upratovaním nahromadených odpadkov, teraz bude klásť nástrahy k odchytu a chudnutiu hlodavcov. Tých žije v Ríme na sedem miliónov, uviedla podľa serveru BBC Sabrina Alfonsiová, ktorá má na starosti recykláciu odpadu.

"V hlavnom meste je okolo sedem miliónov potkanov, čo znamená, že na každého Rimana pripadá zhruba dve a pol krysy. Niektoré sú ale viditeľnejšie ako iné, a preto sme začali s touto akciou," uviedla Alfonsiová podľa agentúry ANSA.

Vedenie mesta ku kroku prinútili videá množstvo potkanov pobehujúcich okolo Kolosea, ktoré turisti zverejnili na sociálnych sieťach a ktoré mali veľa zobrazení. Alfonsiová vysvetlila, že hlodavce priťahujú hromady odpadkov, ktoré pri pamiatkach zanechávajú práve turisti. Horúce letné počasie navyše situáciu ešte zhoršuje, turisti odkladajú viac plastových fliaš a odpadky silnejšie zapáchajú.

Rím má problémy so zvozom odpadu dlhodobo. V meste sa často hromadia, popolnice pretekajú a odpadky ležia len tak na hromadách na uliciach.

Viac o téme: PotkanyRímTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu