Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Silné búrky v Nemecku si vyžiadali jednu obeť: Viedli k evakuácii stoviek ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Silné búrky si v noci na piatok vyžiadali na juhu Nemecka jednu obeť a viedli k evakuácii stoviek ľudí. Informuje správa agentúry DPA. Polícia oznámila, že počas búrky zomrel 62-ročný muž po tom, čo na jeho stan v kempingu v meste Hechingen v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko spadol strom. Jeho telo našiel okoloidúci v piatok ráno.

V noci na piatok evakuovali približne 1200 ľudí z dvoch kempingov pri Bodamskom jazere. Evakuovaný bol aj kemping v univerzitnom mestečku Friedrichshafen a približne 300 ľudí muselo stráviť noc v telocvični. V kempingu v Lindau vyvrátil vietor niekoľko stromov, ktoré zranili šesť ľudí, jedného vážne.

archívne video Bratislavou sa prehnali silné búrky

Bratislavou sa prehnali silné búrky (Zdroj: Tip čitateľa)

Búrka narušila aj motorkársky zraz

Búrka narušila motorkársky zraz v Nördlingene vo Švábsku. Desať ľudí tam zranili predmety, ktoré zvíril vietor, pričom tri osoby hospitalizovali, uviedla polícia. Vo viacerých regiónoch v Barvorsku a Bádensko-Württembersku popadané stromy narušili železničnú dopravu. Národný dopravca Deutsche Bahn preto varoval pred meškaním vlakov. V Mníchove v noci nepremávala prímestská železnica. 

Búrky sa budú v Barvorsku a Bádensko-Württembersku vyskytovať aj v piatok. Podľa nemeckej meteorologickej služby (DWD) sa búrky vyskytnú v piatok počas dňa i v noci. Na niektorých sa môžu vyskytnúť prívalové dažde, krúpy či vietor dosahujúci rýchlosť až 100 kilometrov za hodinu.

Viac o téme: EvakuáciaBúrkyNemeckoPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu