Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri raziách izraelskej armády v Predjordánsku zahynul palestínsky mladík

(Zdroj: Getty Images)

JERUZALEM - Izraelské sily pri raziách na severe okupovaného Západného brehu Jordánu zastrelili 17-ročného palestínskeho mladíka. Uviedlo to v utorok palestínske ministerstvo zdravotníctva, informuje agentúra AP.

K razii došlo pred úsvitom v obci južne od mesta Džanín, priblížili palestínski záchranári. Izraelská armáda sa k incidentu zatiaľ nevyjadrila. Izraelské bezpečnostné zložky naďalej pátrajú po sobotného páchateľovi útoku, pri ktorom v meste Huwwára na severe Predjordánska zahynuli dvaja Izraelčania, otec a syn.

archívne video Americká armáda hlási zrážku ruskej stíhačky s dronom

Americká armáda hlási zrážku ruskej stíhačky s dronom (Zdroj: Telegram)

Pri streľbe zahynula 40-ročná Izraelčanka

Izraelská armáda v utorok uviedla, že zadržala dvoch Palestínčanov podozrivých z inej streľby, pri ktorej v pondelok na juhu okupovaného Západného brehu Jordánu zahynula jedna Izraelčanka, napísala agentúra AFP. Pondelkový útok sa odohral neďaleko mesta Hebron na ceste spájajúcej sever a juh Západného brehu Jordánu. Pri streľbe zahynula 40-ročná Izraelčanka. V aute s ňou bol aj muž, ktorý utrpel vážne zranenia, a jej dcéra, ktorá vyviazla bez zranení.      

Západný breh Jordánu zažíva prudký nárast násilia vrátane série útokov Palestínčanov na izraelské ciele, opakovaných razií izraelskej armády či násilností židovských osadníkov voči palestínskemu obyvateľstvu. Pri násilnostiach súvisiacich s izraelsko-palestínskym konfliktom na Západnom brehu Jordánu od začiatku roka zomrelo najmenej 180 Palestínčanov, vyplýva z údajov agentúry AP. V rovnakom období bolo usmrtených asi 30 Izraelčanov.

Viac o téme: ObeťArmádaMinisterstvo zdravotníctvaPredjordánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu