Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dvaja muži zomreli počas plaveckej časti triatlonových pretekov v Írsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Image Source)

LONDÝN - Dvaja muži zomreli v nedeľu počas plaveckej časti triatlonových pretekov polovičný Ironman na juhu Írska. Správa bola prevzatá z agentúry AP a webovej stránky stanice BBC.

Írska verejnoprávna televízia RTÉ uviedla, že títo muži- štyridsiatnik a šesťdesiatnik - zomreli počas dvoch nezávislých incidentov pri zdolávaní 1,9 kilometrového plaveckého úseku. Záchranári mužov vytiahli z vody, oboch však neskôr na mieste vyhlásili za mŕtvych.

Organizátori podujatia na sociálnej sieti vyjadrili sústrasť rodinám a priateľom týchto športovcov a vyjadrili odhodlanie poskytnúť im v týchto ťažkých chvíľach podporu. Tiež sa poďakovali záchranným zložkám, ktoré pretekárom poskytli bezprostrednú pomoc.

Preteky sa konali v meste Youghal v grófstve Cork na juhu Írska. Regionálna vláda uviedla hlboký zármutok nad tragickou stratou dvoch účastníkov pretekov. Tento triatlon sa mal pôvodne uskutočniť v sobotu, bol však o jeden deň posunutý z dôvodu nepriaznivého počasia. Išlo o tzv. polovičný Ironman, ktorý pozostáva z plávania na vzdialenosť 1,9 kilometra, 90 kilometrov cyklistiky a 21,1-kilometrového bežeckého úseku. 

Viac o téme: SmrťMužiTriatlonPreteky Írsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu