Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Slovensko opäť žiari v triatlone! Najväčšie triatlonové podujatie na Slovensku so športovcami z celého sveta

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: xbionic)

Slovensko bude opäť stredobodom záujmu svetového triatlonu 20. a 21. mája 2023! Už po siedmykrát sa v Olympijskom tréningovom centre x-bionic® sphere uskutoční najväčšie triatlonové podujatie, na ktorom sa stretne cez 1500 profesionálnych a hobby triatlonistov z celého sveta. Súťažiaci z viac ako 44 krajín sveta sa pokúsia získať tituly majstrov sveta organizácie Challenge Family, ktoré sa konajú v nádhernej lokalite ocenenej Challenge Family Awards ako najlepšie miesto na preteky v roku 2022

Jednou z noviniek tohto ročníka je zmena plaveckej časti z kalného a rozvíreného Dunaja na priesakový kanál. Táto zmena prináša atraktívnejšie podmienky pre pretekárov, ale aj divákov, ktorí môžu povzbudzovať popri celej šírke brehu. Organizátori tiež avizujú zmenu cieľovej rovinky, čím zatraktívnia vzájomnú interakciu športovcov s divákmi a rodinnými príslušníkmi.

Slovensko opäť žiari v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: xbionic)

Podujatie bude v tomto roku zahŕňať aj Majstrovstvá Slovenskej republiky v Olympijskom triatlone a Slovenský pohár v Šprint triatlone. Po veľmi úspešnej premiére Majstrovstiev Európy Špeciálnych olympiád v triatlone a spolupráci so Special Olympics Slovakia sa organizátori rozhodli pokračovať v podpore športovej inklúzie. Preto aj tento rok sa uskutočnia Majstrovstvá Európy Špeciálnych olympiád v triatlone, na ktorých sa zúčastní takmer sto športovcov Špeciálnych olympiád z celého sveta.

Slovensko opäť žiari v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: xbionic)

Medzi slovenskými pretekármi nás potešia známe mená, ako je elitný pretekár Richard Varga, ktorý sa minulý rok umiestnil na 2. mieste, ale aj Filip Šebo, známy z futbalového aj triatlonového sveta. Premiéru v tomto podujatí bude mať aj Michal Novotný, známy pod menom Yaksha, ktorého prípravu na podujatie môžete sledovať na jeho sociálnych sieťach.

Slovensko opäť žiari v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: xbionic)

Organizátori vyzývajú všetkých záujemcov o triatlon aby začali s triatlonom práve v Šamoríne a vychutnali si majstrovskú atmosféru, pretože: "Každý jeden z vás je hviezda na The Championship!” 

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu