Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Severokórejskí hekeri sa zamerali na vojenské cvičenia Južnej Kórey a USA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SOUL - Predpokladaní severokórejskí hekeri sa zamerali na spoločné vojenské cvičenie USA a Južnej Kórey, ktoré budú prebiehať od budúceho týždňa. K tajným informáciám sa však nedostali, oznámila v nedeľu juhokórejská polícia. Informovala o tom agentúra Reuters.

Juhokórejskí a americkí vojaci začnú v pondelok 11-dňové letné cvičenia Ulchi Freedom Guardian, aby zlepšili svoje schopnosti reagovať na vyvíjajúce sa hrozby, ktoré predstavujú jadrové a raketové programy Severnej Kórey (KĽDR).

archívne video Boris Kollár k údajnému hekerskému útoku na systém NRSR

Boris Kollár k údajnému hekerskému útoku na systém NRSR (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Informácie súvisiace s armádou neboli ukradnuté

Pchjongjang dôrazne protestuje proti takýmto vojenským cvičeniam a vyhlasuje, že sú prípravou na inváziu do KĽDR. Hekeri pravdepodobne spojení so severokórejskou skupinou známou ako Kimsuky sa zamerali na juhokórejských dodávateľov pracujúcich pre spoločné juhokórejsko-americké vojenské simulačné centrum. "Bolo potvrdené, že informácie súvisiace s armádou neboli ukradnuté," uviedla polícia v nedeľňajšom oznámení.

Severná Kórea v minulosti popierala akúkoľvek  účasť na kybernetických útokoch. Podľa bezpečnostných výskumníkov hekeri zo skupiny Kimsuky dlho používajú phishingové e-maily, ktorými sa snažia od cieľových osôb vylákať heslá alebo ich presvedčiť, aby otvorili prílohy či odkazy, a dostať tak na ich zariadenia škodlivý softvér.

Viac o téme: InformácieHekerUSAJužná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu