Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Pri domnelom palestínskom útoku boli zastrelení dvaja Izraelčania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Maya Alleruzzo)

RAMALLÁH - Dvaja izraelskí civilisti zahynuli v sobotu pri pravdepodobne palestínskom útoku, a síce streľbe, ku ktorej došlo v okupovanom Predjordánsku. Oznámila to izraelská armáda, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

K útoku došlo pri obci Huvára, terčom bolo niekoľko civilistov, z ktorých dvaja zahynuli. Izraelská armáda uviedla, že po podozrivých strelcoch pátra a v okolí tejto obce, kde došlo v ostatnom čase k viacerým obdobným streľbám, stavia cestné zátarasy.

Archívne video

Pochod Iniciatívy za spravodlivý mier na Blízkom východe - Solidarita s ľuďmi v Gaze (Zdroj: TASR / Jakub Kotian)

Západný breh Jordánu zažíva už od začiatku vlaňajšieho roka prudký nárast násilia. Došlo tam k sérii útokov Palestínčanov na izraelské ciele, opakovaným raziám izraelskej armády či aj násilnostiam židovských osadníkov voči palestínskemu obyvateľstvu. Pri násilnostiach súvisiacich s izraelsko-palestínskym konfliktom bolo od začiatku roka zabitých už prinajmenšom 218 Palestínčanov. V rovnakom období bolo podľa informácií AFP usmrtených aj približne 30 Izraelčanov, jeden Ukrajinec a jeden Talian.

AFP tieto údaje zostavila na základe oficiálnych dát oboch strán. Na palestínskej strane sú v nich zarátaní civilisti aj útočníci a na izraelskej zase aj traja príslušníci tamojšej arabskej menšiny.

Viac o téme: SmrťIzraelPalestínaPredjordánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu