Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Palestínsky vodič v Predjordánsku zabil izraelského vojaka a troch zranil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TEL AVIV - Pri štvrtkovom incidente na Západnom brehu Jordánu zomrel izraelský vojak a traja ďalší utrpeli zranenia. Palestínsky vodič do nich vrazil nákladným autom na kontrolnom bode a vojaci ho potom zastrelili. Správa bola prevzatá z agentúry DPA.

Vodič na kontrolnom bode zrýchlil a vrazil do skupiny vojakov, ktorí po službe kráčali domov. Izraelské obranné sily (IDF) uviedli, že 41-ročný vodič bol na mieste zastrelený. V Izraeli bol údajne na základe pracovného povolenia.

Archívne video

Protivzdušná obrana v Sýrii reaguje na izraelské raketové útoky neďaleko Damasku (Zdroj: Profimedia)

Izraelská polícia v stredu zastrelila 14-ročného palestínskeho chlapca, ktorý v Jeruzaleme na železničnej stanici pobodal muža. Palestínski militanti predtým odpálili bombu neďaleko konvoja izraelských vojakov sprevádzajúcich židovských veriacich smerujúcich na pútnické miesto na Západnom brehu, zranili pri ňom štyroch vojakov.

Bezpečnostná situácia v Izraeli a na ním okupovanom Západnom brehu Jordánu je už dlhodobo napätá. Od začiatku tohto roka prišli pri útokoch o život 28 Izraelčanov, jeden Ukrajinec a jeden Talian. Za to isté obdobie zomrelo počas izraelských operácii či iných incidentov viac než 180 Palestínčanov, dodáva DPA.

Viac o téme: VodičIzraelPalestínaPredjordánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu