Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Panika na palube lietadla: Pilot išiel na toaletu, potom sa odohrala tragédia! Kolapas a smrť v priebehu sekúnd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MIAMI - Dráma vypukla v pondelok na palube stroja leteckej spoločnosti Latam. Kapitán išiel na toaletu a zrazu skolaboval.

Boeing 787 odštartoval z Miami do Santiaga de Chile v pondelok okolo 22:00. Stroj dosiahol svoju cestovnú výšku, let 505 leteckej spoločnosti Latam prebiehal podľa plánu. Asi po troch hodinách jeden z pilotov opustil kokpit a išiel na toaletu.

archívne video

Z Bratislavy bude lietať najmodernejší Airbus A350-900 (Zdroj: Airbus)

Po chvíli muž upadol do bezvedomia. Letušky okamžite začali s resuscitáciou.Podľa všetkého utrpel zástavu srdca. Posádka neskôr uviedla, že sa predtým necítil dobre.

Na palube boli traja piloti vrátane dvoch kapitánov. Počas incidentu sa dvaja zostávajúci piloti rozhodli neplánovane pristáť v Paname. Podľa Aviation Herald stroj pristál na dráhe v Panama City len o 28 minút neskôr. Zdravotníci, ktorí nastúpili do lietadla, ale pre pilota už nič urobiť nemohli. Zomrel na palube stroja. Letecká spoločnosť jeho vek nezverejnila. "Sme hlboko šokovaní incidentom a vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine nášho zamestnanca," uviedli jej zástupcovia pre miestne médiá.

Viac o téme: LietadloúmrtieKolapsKapitán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu