Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Strašná tragédia: Otec nechal pilotovať lietadlo svojho syna, obaja zomreli: Matka od žiaľu spáchala samovraždu

Otec dovolil svojmu synovi pilotovať lietadlo.
Otec dovolil svojmu synovi pilotovať lietadlo. (Zdroj: YouTube, screenshot)

RIO DE JANEIRO - Brazílska polícia rieši veľmi tragický prípad. Otec (†42) nechal pilotovať svoje lietadlo 11-ročného syna. Let sa skončil haváriou, pri ktorej obaja prišli o život. Na internete sa medzičasom objavilo video, ktoré má zachytávať otca so synom pri štarte lietadla. Úrady prešetrujú, či záznam súvisí s tragickou nehodou.

Úspešný poľnohospodár Garon Maia, ktorý miloval lietanie, si kúpil lietadlo Beechcraft Baron 58. Svoju vášeň k lietaniu chcel odovzdať aj svojmu synovi Franciscovi a učil ho pilotovať. Ako informuje Daily Mail, 29. júla sa vybrali na krátky let.

archívne video

Z Bratislavy bude lietať najmodernejší Airbus A350-900 (Zdroj: Airbus)

Vyštartovali z rodinnej farmy v meste Nova Conquista. Neskôr doplnili palivo na letisku vo Vilhene a následne vyštartovali približne o 17:00 na ďalší let. Stroj však z dosiaľ nezistených príčin havaroval. Otec so synom nehodu neprežili.

Na webe sa objavilo video, ktoré zverejnil otec. V ňom učí syna pilotovať. Úrady preverujú, či majú zábery priamy súvis s haváriou. Otec sa v jednej chvíli syna pýta popíjajúc pivo: "Spolujazdec si môže dať jedno, však, Kiko?"

Po tom, ako záchranári našli telá obetí nešťastia, ich v utorok pochovali. Garonova manželka sa so smrťou milovaných osôb nevedela zmieriť a po pohrebe sa zastrelila.

Viac o téme: LietadloBrazíliaLetecká haváriaOtecChlapec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu