Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dráma vo vzduchu! Jeden z pasažierov (45) uniesol lietadlo: Volám sa Mohammed a som otrok Alaha, kričal

Šialený cestujúci sa v lietadle vyhrážal, že má bombu. Po pristátí sa začal modliť
Šialený cestujúci sa v lietadle vyhrážal, že má bombu. Po pristátí sa začal modliť (Zdroj: Twitter/Crude Macro/Jawad Nazir)

SYDNEY – Lietadlo plné cestujúcich opustilo letisko v Sydney a malo namierené do juhovýchodnej časti Ázie. Cestujúci na palube netušili, že sa schyľuje k niečomu strašnému. Jeden z nich vystrašil všetkých okolo seba. Vyhrážal sa, že vo vaku má niečo nebezpečné a požadoval od pilota zmenu letového kurzu.

archívne video

Lietadlo hasiace požiar v Chorvátsku (Zdroj: Foto: Tip od čiateľa)

Let MH122 spoločnosti Malaysia Airlines zo Sydney do Kuala Lumpur v pondelok 14. augusta sa medzi cestujúcimi na palube už zrejme navždy zapíše ako rukojemnícka dráma. 9News Sydney informuje, že po tom, ako lietadlo vzlietlo do vzduchu, chcel jeden z cestujúcich prevziať velenie. Okrem toho sa všetkým začal vyhrážať, že v jeho príručnej batožine je "nebezpečný predmet". 

Násilník okrem toho požadoval od pilota, aby sa s lietadlom otočil a letel naspäť. Rozrušený muž kričal počas incidentu na posádku: "Volám sa Mohammed a som otrok Allaha!" Lietadlo sa už v tom čase nachádzalo nad Južným Walesom. Pilot však postupoval podľa príkazov od násilníka. V čase otáčania lietadla už mala polícia čakať na letisku v Sydney. 

Tri hodiny utrpenia 

Pre policajnú akciu na letisku muselo byť zrušených viac ako 30 vnútroštátnych letov. Lietadlo opustilo letisko v Sydney o 13:40 so 199 cestujúcimi a 12 členmi posádky na palube. O 15:47 miestneho času bezpečne pristálo na letisku v austrálskom Sydney. Po zastavení ho obkľúčili policajné a záchranné vozidlá. 

Zábery z lietadla 

Problémový pasažier bol napokon zadržaný a vzatý do väzby. Jeden z pasažierov uverejnil na Twitter video, kde dotyčný pasažier opakovane hovorí ostatným pasažierom a personálu, že je Allahov otrok a mieril pritom prstom do neba. "Bolí ma pri srdci, páli to," zatiaľ čo nejaký spolucestujúci mu odvrkol: "Máš ty vôbec srdce?" Autor videa sa zase vyjadril k bezpečnosti. "Kde je ochranka? Už tu trčíme viac ako hodinu, odkedy sme pristáli," rozčuľoval sa. 

Ďalší používateľ kameroval muža z iného miesta v lietadle. "MH122 sa stalo rukojemníkom tohto šialenca, ktorý robí zlé meno miliardám Moslimov po celom svete. Na čo teraz preboha čaká letisková ochranka?" uverejnil.

Začal sa modliť

Podľa 10 News First Sydney ďalší svedok dodal: "Rozopol si batoh, vložil doň ruky a vyhrážal sa, že má vo vnútri niečo nebezpečné" a potom mal zakričať z plných pľúc. Nikdy v živote som sa tak nebál." Počas evakuácie ostal šialenec sám v uličke. Položil si tam koberec a začal sa modliť k Allahovi. Personál nemohol uveriť tomu, čo vidí. 

Lietadlo zadržali na konci pristávacej dráhy. Cestujúci neskôr uviedli, že tam zostali zavretí niekoľko hodín. Napokon polícia spustila evakuáciu a všetci pasažieri sa presunuli do bezpečia. Ochranka dôkladne lietadlo prehľadala. Bomba sa údajne nenašla, kriminálnika čaká súdny proces. 

Viac o téme: únos lietadlaAustráliaSydneyMalaysia AirlinesKrimiMH122
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu