Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Medveď postavil do pozoru zamestnancov letiska: Nastala panika, lietadlo nemohlo vyštartovať

Medveď sa pohyboval v nákladovom priestore.
Medveď sa pohyboval v nákladovom priestore. (Zdroj: Twitter/ Iraqi News)

DUBAJ - Zdá sa, že medvede nemusia robiť problémy len u nás Na Slovenku. Presvedčili sa o tom zamestnanci letiska v Dubaji.

Jedno z lietadiel sa práve chystalo na cestu do Iraku, keď zrazu v jeho nákladovom priestore zbadali pobehujúceho medveďa. Len do Bagdadu tak musel meškať. 

Medvede v národnej ZOO Bojnice testujú kontajnery (Zdroj: TASR/ Radovan Stoklasa)

K udalosti došlo ešte v piatok na dubajskom letisku. Šelme sa podarilo dostať z klietky v nákladovom priestore lietadla. Potom tam zmätený začal pobehovať. Na videu je vidieť, ako ho jeden zo zamestnancov škrabká na hlave. O incidente informovala stránka  Arabian Business.

Iracká letecká spoločnosť Iraqi Airways na druhý deň v sobotu uviedla, že postupovala podľa všetkých nariadení. Zamestnanci privolali veterinárov a tí zviera uspali a potom vytiahli z lietadla.

Rozrušeným cestujúcim na palube, ktorí čakali na odlet, sa ospravedlnil kapitán lietadla. Spoločnosť následne v oficiálnom vyhlásení uviedla, že nevie, komu medveď patrí: "Společnost se omlouvá cestujícím z důvodů, které nemohla ovlivnit."

Portál Sky News uviedol, že sa zatiaľ nevie, ako sa šelma dostala von z klietky, ale iracký premiér Muhammad Súdání nariadil celý prípad vyšetriť.

Viac o téme: LietadloMedveďDubajIrak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu