Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Príšerná smrť rybára: Na muža zaútočili rozzúrené sršne, záchranári mu už nedokázali pomôcť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Mala to byť pekná rybačka s bratom. Žiaľ, pre Pawla W. (†52) z poľského Samarzewa sa skončila smrťou. Muža poštípali rozzúrené sršne. Napriek rýchlej pomoci sa ho nepodarilo zachrániť. 

 Aj keď rybárčenie nebolo Pawlovou vášňou, bol rád, že si z času na čas zašiel s bratom na ryby. Bratia sa rozhodli ísť k neďalekej rieke Warta. Ani jeden z nich nemohol tušiť, že toto sú ich posledné spoločné chvíle.

archívne video

Záchranná akcia na zelenej vode: Muž po skoku do plytkej vode utrpel poranenie chrbtice (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

„Keď nastavovali vybavenie, jeden z nich pravdepodobne neúmyselne kopol do hniezda sršňa. Hmyz vyletel von. Muž ich z diaľky sledoval, no v istom momente sa rozhodol vrátiť na toto miesto, aby si zobral vybavenie. Potom ho hmyz napadol," uviedol podľa portálu fakt.pl Andrzej Borowiak z Veľkopoľskej polície. 52-ročný brat tvrdí, že ho poštípali štyri sršne. Ich cieľom bola mužova hlava.

Stačilo pár minút, kým Paweł W. začal strácať vedomie. Privolaná záchranná služba mu už nedokázala pomôcť. Muž napriek resuscitácii zomrel. „Jed sršňa je nebezpečný, najmä pri viacnásobnom uštipnutí. Okrem toho sú obzvlášť hrozbou uštipnutia okolo hlavy, pier, jazyka," povedal Eryk Matuszkiewicz, toxikológ z nemocnice v Poznani. Jed je obrovskou hrozbou pre ľudí, ktorí sú naň alergickí. Či to bol aj prípad Pavla W., nie je známe.

Viac o téme: RybárSmrťUštipnutieSršnePoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu