Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Agresívne sršne napadli až štrnásť detí: Mimoriadna udalosť, veľkokapacitná sanitka a hospitalizácia v nemocnici!

(Zdroj: Getty Images)

BRNO – Záchranári z českého Brna museli ošetriť až štrnásť detí po tom, čo ich v stredu pred deviatou hodinou ráno napadli a uštipli agresívne sršne. Podľa prvotných informácií malo ísť dokonca o 40 detí, no uštipnutie sa potvrdilo iba u štrnástich z nich.

Vodič pod vplyvom alkoholu prekročil na D1 rýchlosť o 30 km/h (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj )

Agresívne sršne napadli niekoľko detí v mestskej časti Brna, Židenice. Podľa slov záchranárov boli deti mimoriadne vystresované. "Dnes dopoludnia vyslalo naše operačné stredisko do brnianskych Žideníc sedem prostriedkov na základe informácie, že došlo k pobodaniu sršňami väčšieho množstva detí školského veku. Na miesto vyrazili dva lekárske vozne, tri záchranárske posádky, veľkokapacitná sanitka a inšpektor premávky. Z nášho pohľadu išlo o mimoriadnu udalosť," uviedla hovorkyňa záchranárov Michaela Bothová.

Piatim deťom poskytli lieky na zníženie alergickej reakcie a ponechali ich na mieste, deväť detí museli previesť na pozorovanie a ďalšie ošetrenie do Detskej nemocnice v Brne, dodala hovorkyňa. Žiadne z detí nebolo vo vážnom stave, boli však vystrašené. "Naši zdravotníci sa tak museli vysporiadať aj s akútnou stresovou reakciou pacientov. Aj z tohto pohľadu išlo o náročný a mimoriadny zákrok," doplnila hovorkyňa. Hasiči hniezdo zlikvidovali. Podľa hovorcu hasičov išlo o ojedinelú udalosť s ohľadom na počet ošetrených pacientov, hniezda inak odstraňujú denne.

Viac o téme: SršneAgresívny útokZásah hasičov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu