Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Trumpa obvinili za snahy zvrátiť svoju prehru vo voľbách v štáte Georgia

(Zdroj: SITA/AP Photo/Mary Altaffer)

WASHINGTON - Bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa veľká porota obvinila, že sa pokúsil zvrátiť svoju prehru v americkom štáte Georgia v prezidentských voľbách z roku 2020. Informovali agentúry AP a AFP.

V rámci vyšetrovania bolo obžalovaných ďalších osemnásť ľudí vrátane Trumpovho bývalého osobného právnika Rudyho Giulianiho, ktorý po voľbách vyvíjal nátlak na miestnych zákonodarcov, a bývalého šéfa Trumpovej kancelárie Marka Meadowsa.

Prokurátorka okresu Fulton Fani Willisová už viac než dva roky vyšetruje, či sa Trump a jeho spojenci nezákonne snažili zvrátiť tesný výsledok prezidentských volieb v štáte Georgia z roku 2020. Ide už o štvrté obvinenie Trumpa za uplynulých päť mesiacov. Zároveň ide o druhú obžalobu, ktorá sa týka jeho snáh o zvrátenie výsledkov volieb z roku 2020, v ktorých prehral proti kandidátovi demokratov Joeovi Bidenovi.

Trump označil obvinenia z volebných podvodov v Georgii za zmanipulované

Bývalý americký prezident Donald Trump označil v utorok obžalobu, ktorú proti nemu vzniesli v americkom štáte Georgia, za "zmanipulovanú". TASR o tom píše podľa správy agentúry AFP. Obvinenia súvisia z prezidentskými voľbami z roku 2020 a Trumpovou vtedajšou snahou zvrátiť ich tesný výsledok.

"Znie mi to ako zmanipulované!" napísal v reakcii svojej sociálnej sieti Truth Social. "Prečo (ma) neobžalovali pred 2,5 rokmi? Pretože to chceli urobiť priamo uprostred mojej politickej kampane. Hon na čarodejnice!" pokračoval ďalej exprezident.

Viac o téme: VoľbyObvinenie USADonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu