Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ranný beh sa skončil obrovskou tragédiou: Ministerstvo zahraničia potvrdilo úmrtie českého občana v Juhoafrickej republike!

(Zdroj: Getty Images)

KAPSKÉ MESTO - V Kapskom Meste v utorok zomrel na infarkt štyridsaťpäťročný bežec. Išlo o českého turistu, ktorý bol na dovolenke a skolaboval pri behu. Informáciu o úmrtí českého občana v Juhoafrickej republike ČTK potvrdilo aj české ministerstvo zahraničia.

Ódor absolvoval kontrolný deň na Národnej diaľničnej spoločnosti (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Ľudia, ktorí to videli, mu okamžite pribehli na pomoc a zavolali záchrannú službu," informoval server capetownetc. "Poskytli mu umelé dýchanie a snažili sa ho resuscitovať, zatiaľ čo čakali na príchod záchranárov," uviedla podľa capetownetc poslankyňa Nicola Jowellová.

Zdravotníkom sa muža nepodarilo oživiť a dotyčný bol na mieste vyhlásený za mŕtveho. Prípad prešetruje polícia, ktorá nariadila pitvu pre zistenie presných príčin smrti. "Môžeme potvrdiť, že v JAR zomrel český občan. Zastupiteľský úrad je v kontakte s jeho juhoafrickým zamestnávateľom aj s rodinou. Ďalšie podrobnosti s ohľadom na rodinu nebudeme oznamovať, " reagovala na otázku ČTK Mariana Wernerová z odboru komunikácie českého ministerstva zahraničia.

Viac o téme: BehŠportInfarktJARJuhoafrická republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu