Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chlapec uveril komiksom: Chcel sa stať Spidermanom, nechal sa poštípať čiernou vdovou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VICHULOMA - Osemročné dieťa chcelo byť ako jeho vzor - Spider-Man. Sníval o tom, že sa bude hojdať mestskými kaňonmi na pavúčích sieťach ako Tarzan džungľou a preto sa nechal uhryznúť čiernou vdovou. Incident sa stal vo Vichulome v juhoamerickej Bolívii, ako informovala španielska tlačová agentúra EFE.

Chlapec našiel čiernu vdovu pod kameňom. Po tom, čo videl výrazné červené znaky na tele pavúka, nechal sa uhryznúť, povedal Ernesto Vásquez, riaditeľ štátneho programu zoonotických chorôb. Práve preto, že sa chcel premeniť na Spider-Mana ako slávny marvelovský hrdina.

archívne video

Fascinujúce i desivé: V Banskej Bystrici vystavujú vyše 30 druhov pavúkov a škorpiónov (Zdroj: TASR)

V príbehu o pôvode superhrdinu sirota Peter Parker získava svoje nadľudské schopnosti ako Spider-Man po uhryznutí rádioaktívnym pavúkom. Vásquez vysvetľuje EFE: "Bez zváženia rizík vzalo dieťa pavúka do ruky a položilo si ho na chrbát ruky, kde sa zahryzol."

Potom chlapec uzavrel prudko jedovatého pavúka do pohára a odišiel domov. Ale asi po troch hodinách sa začal cítiť zle, mal bolesti a silnú svalovú horúčku.

Na otázku matky chlapec vysvetlil, že ho pohrýzol pavúk. Potom ho okamžite odviezli do najbližšej nemocnice a osemročné dieťa bolo následne prevezené do väčšej nemocnice v meste Oruro na lekársku pohotovosť.

Chlapec uveril komiksom: Chcel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Tam chlapec opísal pavúka a lekári zviera identifikovali ako čiernu vdovu. Dieťaťu okamžite podali protijed a jeho stav sa do pol hodiny stabilizoval.

Vásquez vyjadril znepokojenie nad incidentom a obhajuje, že rodičia by mali poučiť svoje deti o rizikách takéhoto uhryznutia pavúkom.

Ak sa nelieči okamžite, následky môžu byť „veľmi nešťastné“: „Tieto čierne pavúky s červeným chrbtom sú čierne vdovy. Nerobia z nikoho Spider-Mana – naopak, ohrozujú životy,“ povedal Vásquez.

Viac o téme: ChlapecČierna vdovaUštipnutieSpider-man
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu