Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šialenstvo zachytené na VIDEU: Cestný pirát si to kosil po vozovke viac ako 300 km/h! Okolité autá boli preňho kužele

Vodič sa rútil na motorke po ceste prvej triedy viac ako 300 km/h
Vodič sa rútil na motorke po ceste prvej triedy viac ako 300 km/h (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

ČESKÝ KRUMLOV/LIPNO – Videá o nevhodnej jazde a prekročení rýchlosti uverejňuje slovenská aj česká polícia takmer na dennej báze. Niekedy sa však objaví šialenec, ktorý ide úplnú hranu a navyše na ceste, ktorá nie je diaľnicou. Katastrofa číhala na každom rohu, no on si to pri vysokej rýchlosti očividne užíval.

archívne video

Autobus odpálil závoru a preletel cez železničné priecestie (Zdroj: Youtube/Polícia Poľskej republiky)

Českí policajti sa začali zaoberať videom, na ktorom sníma motorkár z kamery na prilbe svoju nevhodnú jazdu. Doposiaľ sa ešte nevie, kto je autorom tohto bláznovstva, no koleduje si minimálne o poriadnu pokutu a odobratie vodičského oprávnenia. Policie ČR uvádza, že pravdepodobne v prvej polovici júla tohto roku vodič na motocykli Honda CBR 1 000 RR R, ako uvádza vo videu, doslova letí po ceste Český Krumlov-Lipno, ktorú tiež uviedol, viac ako 300 km/h. 

Presiahol 300 km/h

Muži zákona dodali, že išlo o cestu prvej triedy I/39 medzi obcami Kájov a Černá v Pošumaví na Českokrumlovsku. Z videa, ktoré na sociálne siete uverejnil sám vodič, je zrejmé, že cesta nie je vôbec prispôsobená takýmto obrovským rýchlostiam. Počas jazdy na videu, ktorá má viac ako šesť minút, sústavne prekračoval rýchlosť. Na tachometri mu síce svietilo najvyššie číslo 299 km/h, ale pravdepodobne šiel ešte rýchlejšie, len to už elektronika nezvládla zaznamenať. 

Motocyklista letel po vozovke viac ako 300 km/h (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

Predbiehal mnoho vozidiel a často mu išli aj oproti. Keď sa dostal vodič do úseku, kde mal na svojej strane dva pruhy, kľučkoval z jedného do druhého, aby mohol v rýchlosti vyberať zákruty. Preletel aj krátke mosty nad kanálmi, ktoré sú chránené len starými kovovými zvodidlami. 

Rýchlosť prekračoval aj v obci

Motocyklista prekračoval najvyššiu povolenú rýchlosť aj v obci Černá v Pošumaví. Len pri jazde do obce išiel ešze viac ako 200 km/h. Spomalilo ho až auto pred ním. Keď však z obce vyšiel, opäť nabral rýchlosť blížiacu sa k 300 km/h. "Svojou jazdou vodič motocykla hazardoval nielen so svojím životom, ale aj so životmi ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia preto žiada svedkov, aby pomohli s jeho vypátraním, prípadne, aby poskytli záznamy z palubných kamier svojich vozidiel," informuje Policie ČR na sociálnych sieťach. 

Viac o téme: MotorkaCestný pirát300 km/hČeská republikaČeský KrumlovLipnoKrimiPolicie ČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu