Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zarážajúci pohľad! Vodič najprv spôsobil dopravnú nehodu, potom sa pustil do policajta

Po dopravnej nehode v Brisbane sa strhla medzi policajtom a vodičom bitka.
Po dopravnej nehode v Brisbane sa strhla medzi policajtom a vodičom bitka. (Zdroj: Twitter/9News Queensland)

BRISBANE – Austrálska polícia musí v týchto dňoch riešiť obzvlášť závažnú dopravnú nehodu, po ktorej boli spáchané ďalšie priestupky. Muži zákona, ktorí dorazili k incidentu ako prví, ani vo sne netušili, aké problémy budú mať s jedným z aktérov nehody.

archívne video

Autobus odpálil závoru a preletel cez železničné priecestie (Zdroj: Youtube/Polícia Poľskej republiky)

V austrálskom meste Brisbane sa na frekventovanej križovatke medzi ulicami Gympie a Samsonvale vo štvrti Strathpine zrazilo v stredu 21. júna niekoľko áut. K nehode došlo podľa 9News o 13:45 miestneho času. Oveľa väčšie problémy sa však začali diať po príchode polície. Vodič bieleho sedanu odmietol počúvať pokyny policajta. 

Päste do tváre 

Následne sa strhla bitka. Okoloidúci zachytili na videu scenériu, ako policajt rozdáva agresívnemu vodičovi cez spustené okno na predných dverách niekoľko pästí priamo do tváre. Práve on totiž spôsobil dopravnú nehodu, no zrejme sa mu nechcelo ísť na policajnú stanicu. Zo záberov je vidieť, ako sa vodič snaží opustiť vozidlo z druhej strany, ale muž zákona ho chytí za nohu a úspešne mu v tom bráni. 

Policajt bol napokon nútený použiť taser, strelnú zbraň, ktorá vystreľuje elektródy smerom na cieľ. Na videu, ktoré sa objavilo na sociálnych sieťach je počuť nejakú ženu z okoloidúcich ako sa pýta: "Majú toto vôbec povolené?" Svedkovia a ďalší okoloidúci sa zhodne vyjadrili, že vodič držal v ruke niečo ako fľašu s vínom. Celý čas bol zrejme pod vplyvom alkoholu.

Napadol aj hasičov 

Hovorca queenslandskej polície sa vyjadril že vodič bol k policajtovi agresívny, Keď ku vozidlu prišli príslušníci hasičského zboru, jednému z nich mal vodič dokonca napľuť do tváre. "Polícia bola nútená použiť fyzickú silu a taser, aby agresívneho vodiča vzala do väzby," uviedol. Muž bol následne prevezený do Royal Brisbane and Women's Hospital, aby mu ošetrili prípadné poranenia. Incident je v štádiu vyšetrovania a zatiaľ nebolo vznesené žiadne obvinenie. 

Viac o téme: Dopravná nehodaAustráliaQueenslandBrisbaneKrimi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu