Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Škandál v Nemecku! Ministerka hľadá nového fotografa, na rozprávkový plat sa mu poskladajú občania

Nemecká ministerka pre životné prostredie Steffi Lemkeová (55)
Nemecká ministerka pre životné prostredie Steffi Lemkeová (55) (Zdroj: SITA/AP/Hiro Komae)

BERLÍN - Celý svet bojuje s energetickou krízou, inflácia naďalej stúpa a pri hraniciach Schengenu zúri už takmer rok a pol vojna. Napriek tomuto stavu sa nemecká ministerka rozhodla pre konanie, ktoré pobúrilo širokú verejnosť. Všade sa šetrí, ale jej nový fotograf bude nadmieru spokojný.

archívne video

Saková a Dolinková sa nezdajú, na pódiu v Trebišove to roztočili za asistencie skupiny Drišľak (Zdroj: Facebook/Zuzana Dolinková)

Nemecká ministerka životného prostredia, ochrany prírody, jadrovej bezpečnosti a spotrebiteľa Steffi Lemkeová (55) zrejme nežije v súčasnom svete. V opačnom prípade by totiž rozhodne nehľadala nového fotografa a neponúkala mu kráľovský plat. Fotografi, ktorí pracujú pre vládnych predstaviteľov majú všeobecne vyššie platy, ako ich kolegovia, no číslo, ktoré ponúka Lemkeová svojmu budúcemu zamestnancovi by zrejme aj vás posadilo na stoličku. 

Ako informuje nemecký Bild, nemecký rezort životného prostredia hľadá profesionálneho fotografa, ktorí by sprevádzal ministerku a Zelených na oficiálnych stretnutiach a fotil ich. "Veľké fotenie by sa konalo raz až dvakrát do roka," uvádza sa v inzeráte, ktorý poskytol nemecký denník. "Ministerka (Steffi Lemkeová) by mala byť zachytená vo viacerých sériách fotiek. Tie, by mali byť spravené minimálne na troch miestach, pri rôznych svetelných podmienkach a v inom outfite. V tomto prípade tu pomôže vizážista," uvádza sa ďalej.

Daňoví poplatníci

Rezort odhaduje, že za zákazku by zaplatil zhruba 150-tisíc eur. Navyše, ak by sa predĺžila (dvakrát vždy o jeden rok), odhadované náklady sa zrejme ešte navýšia. Prezident Združenia nemeckých daňových poplatníkov Reiner Holznagel (47) celý inzerát kritizuje so slovami, že "pre bežného občana, ktorý platí dane, je ťažké pochopiť, že by mal platiť politikom aj za vizážistov a hairstylistov. Tieto náklady by si mali zaplatiť politici zo súkromných účtov," dodal rozhorčene. 

Lemkeová ide podľa ľudu cez čiaru, no ani zďaleka sa nechytá na vicekancelára a ministra hospodárstva Roberta Habeka, ktorý platí svojmu fotografovi aj 400-tisíc eur. 

Viac o téme: Ministerstvo životného prostrediaFotografInzerátNemeckoPolitikaSteffi Lemkeová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu