Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obrovská rodinná tragédia: Matka nechtiac amputovala dcérke (†6) nohu, dievča zraneniam podľahlo

Matka nechtiac amputovala dcérke nohu, Zobraziť galériu (3)
Matka nechtiac amputovala dcérke nohu, (Zdroj: Maricopa Sheriff's Office)

PHOENIX - Príšerná nehoda v americkom štáte Arizona: Žena nešťastnou náhodou zachytila ​​svoju dcéru (†6) lodnou skrutkou a odrezala jej nohu. Ťažko zranené dievča následne previezli do nemocnice. Tam krátko nato zomrelo.

Podľa polície v piatok ráno prišli k Lake Pleasant neďaleko Maricopy dve rodiny. Dvanásť ľudí (z toho šesť detí) sa chcelo zabávať na wakeboarde a tak vzali loď na jazero.

archívne video

Neďaleko Brna sa zrazili dva autobusy, zasahuje tam aj záchranársky vrtuľník, zranených rátajú v desiatkách (Zdroj: Twitter.com/Policie ČR)

O niekoľko hodín neskôr už matka bola za kormidlom. To viedlo k tragickej nehode. Žena zrýchlila, vytiahla manžela na wakeboard. Potom dcéru zasiahla vrtuľou. Podľa polície si nikto nevšimol, že dievča predtým spadlo do vody.

Príjem mobilného telefónu je príliš slabý

"Keď sa loď pohybovala dopredu, dieťa prešlo a utrpelo reznú ranu na nohe," uviedol podľa miestnej televízie Fox 10 policajt z miestneho úradu šerifa.

Keďže príjem mobilného telefónu na mieste je veľmi zlý, rodina sa pôvodne nemohla dostať k záchrannej službe.

Iní vodáci pomohli dievča dostať z vody a odviezli ho do prístavu. Hasiči prišli neskôr. Jedna žena, ktorá bola tiež pri jazere, povedala americkej televízii CBS: "Priala by som si, aby bolo niečo, čo by som mohla urobiť lepšie, alebo by som mohla zbaviť ich smútku. Ale strata dieťaťa je srdcervúca.“

ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Ďalší muž, ktorý bol na mieste, povedal: „Je to hrozné. Len cítim s rodinou, ktorej sa to stalo. Naše modlitby sú s nimi."

Polícia incident vyšetruje, no zdôrazňuje, že predpokladá, že išlo o tragickú nehodu. Na lodi tiež nedošlo k porušeniu bezpečnostných pravidiel. K dispozícii boli napríklad záchranné vesty, hasiace prístroje a ďalšia povinná výbava.
 

Viac o téme: NehodaDievčaWakeboardArizona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu