Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Desivá naháňačka v lese: Dvaja poľovnici mali v pätách zúrivú medvedicu, jedného dostihla a skončil v nemocnici!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

RÍM - Dvoch poľovníkov v nedeľu na severe Talianska naháňala medvedica s mláďatami. Jeden z mužov utrpel pri úteku pomliaždenie rebier a bol prevezený do nemocnice, informovala dnes agentúra APA.

Dvojica poľovníkov šelmu stretla na ceste nad obcou Roncone v provincii Tridentsko. Obaja poľovníci ráno vyšli z Ronconu, keď zrazu zbadali spiacu medvedicu. Tá sa však prebudila a začala ich prenasledovať. Muži s krikom ušli.

archívne video

Medveď pobehoval v ranných hodinách obcou Lieskovec (Zdroj: Facebook/J.U.)

Jeden z mužov podľa miestnych médií utiekol na strom a zrútil sa, pretože ho medvedica zachytila pazúrom. Zranený muž bol potom prevezený do nemocnice v meste Tione.

Do terénu museli nasadiť psovodov

Na mieste zasahovali lesnícki psovodi a vykonali vyšetrovanie, aby rekonštruovali presný priebeh incidentu. Rovnako vyzdvihli batohy oboch mužov. Podľa APA boli následne odobraté genetické vzorky na určenie identity zvieraťa.

Desivá naháňačka v lese:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Gettyimages.com)

Len pred niekoľkými dňami v Roncone videli medveďa, ktorý sa túlal ulicami dediny. Piateho apríla v Tridentsku medvedica s kódovým označením Jj4 usmrtila 26-ročného bežca.

Medvede sa vrátili v Tridentsku do voľnej prírody na konci 90. rokov minulého storočia v rámci programu financovaného z európskych fondov. Do hôr bola vypustená desiatka medveďov zo Slovinska, teraz ich tam žije asi 120.

Viac o téme: MedveďPoľovníciútok Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu