Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri výbuchu cisterny v štáte Ondo na juhu Nigérie uhorelo osem ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Leonid Eremeychuk)

ABUJA - Osem ľudí uhorelo zaživa pri výbuchu cisterny, ku ktorému došlo v nedeľu v štáte Ondo na juhu Nigérie. Uviedol to v pondelok nigérijský úrad pre bezpečnosť cestnej premávky, informujeme na základe správy agentúry AP.

Podľa vedúceho tohto úradu Ezekiela Sonallaha prevážala zmienená cisterna benzín, pričom vybuchla v čase, keď sa z nej ľudia snažili odčerpať nedostatkové a drahé palivo. Sonallah spresnil, že vodič najprv stratil kontrolu nad cisternovým vozidlom a zišiel s ním cesty. Vodič aj jeho závozník vyviazli z tejto nehody bez zranení. Sonallah uviedol, že "problémom bolo naberanie" benzínu. Podľa AP tým jasne naznačil, že práve toto konanie bolo príčinou výbuchu cisterny. Miestne úrady informovali, že všetky obete boli spálené na nepoznanie a nebolo možné ich identifikovať.

Nigéria je druhý najväčší producent ropy v Afrike

Odčerpávanie paliva pri nehodách takýchto vozidiel, ktoré ho prevážajú, v niektorých častiach Nigérie často končí smrťou. Miestni obyvatelia sa k takémuto riskantnému konaniu uchyľujú aj pre vysoké ceny, ktoré sa navyše od 1. júna viac ako zdvojnásobili po tom, ako nový prezident Bola Tinubu skoncoval so subvencovaním pohonných látok. Táto prax v Nigérii pretrvávala celé desaťročia. Rozhlasová stanica RFI v tejto súvislosti pripomenula, že Nigéria ako druhý najväčší producent ropy v Afrike dováža v súčasnosti viac ako 90 percent svojich pohonných hmôt.

Viac o téme: NehodaCisternaNigériaOndo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu