Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce chvíle v oblakoch: Pilot odpadol, s lietadlom pristála akčná seniorka (68)

Lietadlu sa pri núdzovom pristátí zlomilo krídlo.
Lietadlu sa pri núdzovom pristátí zlomilo krídlo. (Zdroj: Twitter/Mike Saccone)

NEW YORK - Z okresu Westchester v štáte New York v sobotu odštartovalo malé lietadlo. Cieľom bol Martha's Vineyard - pomerne veľký ostrov pri južnom pobreží Cape Cod v americkom štáte Massachusetts. Ale krátko pred pristátím sa stalo čosi nečakané: Nastala núdzová situácia, 79-ročný pilot omdlel. Jediným pasažierom bola 68-ročná žena. A odvážne zasiahla!

Seniorka prevzala riadenie lietadla Piper Meridian (vyrobené v roku 2006) - a podarilo sa jej neuveriteľné núdzové pristátie. Žena priviedla malé lietadlo k zemi okolo 15:15 na lúke stovky metrov od letiskovej dráhy. Náraz tvrdého pristátia zlomil ľavé krídlo na dve časti, uviedla polícia.

Z Bratislavy bude lietať najmodernejší Airbus A350-900 (Zdroj: Airbus)

Pilota záchranársky vrtuľník previezol do bostonskej nemocnice v život ohrozujúcom stave, žena utrpela ľahké zranenia. Podľa amerického denníka New York Post ju vyšetrili v nemocnici Martha's Vineyard Hospital a potom ju prepustili.

Polícia uviedla, že nie je jasné, či stav pilota spôsobil incident vo vzduchu alebo následky havárie.

Pilot aj žena pochádzajú z Connecticutu. Polícia neuviedla ich totožnosť. Hlavná komerčná dráha letiska bola uzavretá na niečo viac ako dve hodiny, aby sa podarilo dostať k troskám havarovaného lietadla.

Poškodené lietadlo previezli na bezpečné miesto, uviedla polícia. Nehodu v súčasnosti vyšetruje štátna polícia a Federálny úrad pre letectvo USA.

Núdzové pristátie vyvoláva temné spomienky: Odohralo sa len deň pred 24. výročím havárie stroja Piper Saratoga. Na palube v tom čase bol John F. Kennedy junior, jeho manželka Carolyn Bessetteová a švagriná Lauren Bessetteová. Všetci traja zahynuli vo vodách pri Martha's Vineyard v roku 1999.

Viac o téme: PilotNúdzové pristátiePasažierkaOdpadnúťUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu