Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pacient zomrel pri sexe so zdravotnou sestrou: Záchranku nezavolala, hanbila sa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Osudným sa v Spojenom kráľovstve stal vzťah dialyzovaného pacienta so sestrou. Muž zomrel na nemocničnom parkovisku zrejme preto, že žena nezavolala tiesňovú linku, aby utajila ich vzťah.

Zdravotná sestra zo Spojeného kráľovstva bola prepustená po tom, čo zomrel pacient, s ktorým mala tajný vzťah. Muž, v oficiálnych dokumentoch označovaný ako pacient A, skolaboval na zadnom sedadle svojho auta so stiahnutými nohavicami v januári 2022. O prípade informovali viaceré britské médiá.

Zaplavená nemocnica v bratislavskom Ružinove (Zdroj: Facebook/Jana Bittó Cigániková)

Hoci bol na tom očividne veľmi zle, sestra si na pomoc zavolala len kolegyňu, no tiesňovú linku nevytočila. Dôvodom bola zrejme obava, že vzťah s pacientom vyjde najavo.

Žena od októbra 2019 pracovala ako vyštudovaná zdravotná sestra na oddelení dialýzy na Betsi Cadwaladr University Health Department v Severnom Walese. Jej pacient bol pravidelne na oddelení. V januári 2021 začali obaja sexuálny vzťah.

Začal stonať a náhle zomrel

Na prvom výsluchu k prípadu sestra uviedla, že pacient jej napísal, že mu nie je dobre a požiadal ju, aby prišla. Potom si s ním sadla na zadné sedadlo. "Začal stonať a náhle zomrel," povedala žena. Neskôr však priznala, že ona a pacient A mali sexuálny vzťah a že sa v ten večer dohodli na stretnutí na parkovisku.

Keď privolaná kolegyňa prišla na parkovisko, zistila, že pacient A je čiastočne oblečený a nereaguje. Začala s resuscitáciou a vytočila tiesňovú linku. Ale už bolo neskoro, krátko nato muža vyhlásili za mŕtveho. Podľa neskoršieho vyšetrovania zomrel na "zlyhanie srdca a chronické ochorenie obličiek".

Disciplinárna komisia dospela k záveru, že činy sestry „poškodili dobrú povesť sestier“. Jej správanie porušovalo smernice o jasných sexuálnych hraniciach. Pacienta vystavila riziku poškodenia aj tým, že nekontaktovala záchrannú službu.

Viac o téme: SexPacientúmrtieZdravotná sestraDialýza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu