Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Putin poskytol rozhovor pred vzburou: Najvyššou prioritou je vojna na Ukrajine!

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: TASR)

MOSKVA - Špeciálna vojenská operácia, ako Moskva nazýva svoju inváziu na Ukrajinu, je pre ruského prezidenta Vladimíra Putina najvyššou prioritou, Rusko podľa neho naďalej verí, že dokáže splniť svoje ciele. Putin to povedal v rozhovore poskytnutom ruskej štátnej televízii Rossija 1 a natočenom 21. júna, informovala agentúra TASS. Celý rozhovor bude odvysielaný dnes večer, teda deň po povstaní žoldnierskej Wagnerovej skupiny, ktorá podnikla ťaženie na Moskvu. Vojnou, ktorú Rusko proti Ukrajine rozpútalo vlani vo februári, Putin podľa svojich slov "začína a končí" svoj deň.

Video: Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 486

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 486 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Dodal, že je v neustálom kontakte s ministerstvom obrany. Putin v rozhovore nereagoval na vývoj situácie okolo sobotňajšej kampane Vágnera na ruské hlavné mesto vzhľadom na to, že bol niekoľko dní pred plánovaným termínom. Medzitým ukrajinské sily po spustení protiofenzívy naďalej pomaly postupujú na juhu a východe krajiny. V sobotu ukrajinská armáda oznámila, že dosiahla územné zisky vo východnej Doneckej oblasti v miestach, ktoré sú od roku 2014 pod ruskou nadvládou.

Putin poskytol rozhovor pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo, File)

Podľa hovorcu ukrajinských vzdušných síl Jurija Ichnata počas uplynulého dňa Rusko uskutočnilo nálety na Záporožskú oblasť, pri ktorých zahynul jeden civilista, a neúspešne sa pokúsilo o prielom pri Kreminne v Luhanskej oblasti. V Kyjeve stúpol počet obetí sobotňajšieho útoku na mesto z troch na päť. Ruské ministerstvo obrany dnes naopak uviedlo, že odrazilo útoky ukrajinských síl v Doneckej a Záporožskej oblasti Ukrajiny. Uviedlo tiež, že ruským silám sa podarilo odraziť desať útokov ukrajinskej armády v okolí východoukrajinského mesta Bachmut, o ktoré sa niekoľko mesiacov zvádzali prudké boje a ktoré nakoniec obsadili Rusi. Takéto vyhlásenia strán konfliktu sa zvyčajne nedajú okamžite nezávisle overiť.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinJevgenij PrigožinWagnerovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu