Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šéf Kremľa volal Lukašenkovi a ďalším: Opustil Putinov spojenec krajinu? Jeho lietadlo pristálo v tureckom Bodrume

Ruský prezident Vladimir Putin a bieloruský prezident Alexander Lukašenko
Ruský prezident Vladimir Putin a bieloruský prezident Alexander Lukašenko (Zdroj: TASR/Vyacheslav Viktorov, Roscongress Foundation via AP)

BIELORUSKO - Ruský prezident Vladimir Putin informoval svojho spojenca bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka o dianí v krajine. Objavujú sa už špekulácie, že Lukašenko opustil Bielorusko aj so svojou rodinou a momentálne sa nachádzajú v tureckom Bodrume.

Dianie v Rusku naberá na obrátkach. Šéf Kremľa Vladimir Putin o aktuálnej situáciu informoval aj bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka, ale aj prezidenta Kazachstanu či Uzbekistanu. Na sociálnej sieti sa objavujú špekulácie, že Lukašenko spolu s blízkymi oputstil Bielorusko a momentálne sa nachádza v tureckom Bodrume.

Nie je však potvrdnené, kto sa na palube lietadla nachádzal, avšak stroj v minulosti využíval práve Lukašenko a aj jeho synovia. Šéf ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin v piatok obvinil vedenie ruskej armády, že nariadilo raketové útoky na tábory jeho bojovníkov. Útok si podľa neho vyžiadal veľa obetí. Ruské ministerstvo obrany obvinenie poprelo.

Viac o téme: PrevratRuskoVladimir PutinLukašenkoAlexander Lukašenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu