Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ďalšie záhadné úmrtie Putinovho človeka: Politika našli zabaleného v bielej plachte v jeho moskovskom dome

Alexander Kolodič zomrel pri útoku nožom. Zobraziť galériu (2)
Alexander Kolodič zomrel pri útoku nožom. (Zdroj: Twitter/LXSummer1)

MOSKVA - Smrť ďalšieho ruského poslanca sa opäť dostala na titulky. Alexander Kolodič je mŕtvy. Putinovho prívrženca našli bez života a zabaleného v bielej plachte v jeho vlastnom dome. Prečo musel zomrieť Putinov politik?

Poslanec Dumy za Chantyjsko-Mansijský autonómny okruh Alexander Kolodič je mŕtvy. O jeho smrti informoval britský denník Daily Star. Telo mŕtveho politika našli podľa denníka zabalené v bielej plachte a zasypané sutinami v jeho vlastnom dome v Moskve. Podľa denníka Daily Star mal byť 58-ročný muž dobodaný. Smrťou Kolodiča pribudlo ďalšie meno do zoznamu vplyvných ruských politikov, ktorí záhadne zomreli.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 475 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Alexander Kolodič zastával dôležité funkcie v ruskom politickom aparáte a bol silným zástancom invázie Vladimira Putina na Ukrajinu. Putinov politik bol podľa štátnych ruských médií pred smrťou zapletený do sporu so záhradníkom, ktorý sa napokon skončil pobodaním.

Podľa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie manželka Alexandra Kolodiča počula krik svojho manžela a pribehla mu na pomoc. No len čo sa dostala k manželovi, neznámy záhradník sa vraj pokúsil napadnúť a zraniť aj ju. Našťastie sa jej podarilo ujsť. Páchateľa zatkli o niečo neskôr, keď sa k činu priznal bratovi. Ten okamžite informoval moskovskú políciu.

Ďalšie záhadné úmrtie Putinovho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/LXSummer1)

"S hlbokou ľútosťou sme sa dozvedeli, že náš súdruh, kolega a poslanec okresnej dumy Alexander Vasilievič Kolodič zomrel," povedal po smrti Putinovho politika Boris Chochryakov, predseda Chantyjsko-Mansijského autonómneho okruhu. "Kolodič bol vynikajúci politik, veľký profesionál s otvorenou mysľou. Svetlá spomienka na neho zostane navždy v našich srdciach."

Viac o téme: SmrťRuskoVladimir Putinútok nožomAlexander Kolodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu