Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jordánska armáda tvrdí, že zostrelila dron prevážajúci drogy zo Sýrie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMMÁN - Jordánska armáda v utorok oznámila, že zostrelila bezpilotné lietadlo prevážajúce drogy zo Sýrie do pohraničnej oblasti na severe kráľovstva, informuje agentúra Reuters.

Jordánsko z pašovania drog cez svoje hranice obvinilo proiránske milície, ktoré sú podľa Ammánu chránené jednotkami v rámci sýrskej armády. Damask uviedol, že robí všetko, čo je v jeho silách, aby obmedzil pašovanie, a pokračuje v boji proti skupinám pašerákov na juhu krajiny. Zároveň popiera akúkoľvek spoluúčasť milícií podporovaných Iránom napojených na sýrsku armádu a bezpečnostné sily.

archívne video Drogový biznis v garáži vedľa Okresného súdu

Drogový biznis v garáži vedľa Okresného súdu (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj)

Jordánsko vlani v dôsledku prudkého nárastu pokusov o pašovanie zmenilo pravidlá súvisiace s nasadením armády v pohraničnej oblasti. "Pokračujeme v rozhodnom a silovom riešení akéhokoľvek ohrozenia našich hraníc a akéhokoľvek pokusu o destabilizáciu bezpečnosti národa," uviedla armáda vo vyhlásení. Vojnou zničená Sýria sa stala centrom obchodovania s drogami. Podľa Washingtonu a západných predstaviteľov boja proti narkotikám sú hlavnými destináciami drogy captagon krajiny Perzského zálivu bohaté na ropu a dôležitou tranzitnou trasou je Jordánsko.

Viac o téme: DrogyArmádaJordánskoDron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu