Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIMORIADNE Ďalšia tragédia na dovolenke: Česká turistka zomrela priamo na pláži v Tunise

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

TUNIS - Vytúžená dovolenka sa zmenila na rodinnú tragédiu. Česká turistka skonala priamo na hotelovej pláži na juhovýchode Tuniska v letovisku Zarzís. S odvolaním sa na zdravotníkov o tom informovali miestne médiá. Nešťastie potvrdilo už aj české Ministerstvo zahraničných vecí.

Sedemdesiatšesťročná žena zomrela pravdepodobne na zlyhanie srdca, informovala o prípade server Tunisie actu. Zamestnanci civilnej obrany vylovili telo ženy z mora a odoslali ho na pitvu do mesta Medenín, aby zistili presnú príčinu úmrtia.

Vzdušný priestor Slovenska budú okrem Česka a Poľska chrániť aj Maďari (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Hovorkyňa českého Ministerstva zahraničných vecí Aneta Kovářová potvrdila úmrtie staršej ženy v Tunise a doplnila, že žena mala pobyt zaplatený cez cestovnú kanceláriu. „Tuniská konzulka je v kontakte s rodinou mŕtvej ženy a s miestnou pohrebnou službou,“ upresnila hovorkyňa.

Obľúbená turistická destinácia Zarzís je jedným z najjužnejšie položených letovísk v Tunise. Leží v blízkosti ostrova Džerba a v minulosti bolo známe ako začiatok cesty pre mnohých migrantov smerom do Európy. České ministerstvo zahraničných vecí zaznamená približne 150 úmrtí českých občanov v zahraničí.

Viac o téme: PlážTuristiúmrtieDovolenkyTunis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu