Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prekliaty Egypt! Po útoku žraloka tentokrát plavba hrôzy: Výlet sa zmenil na ohnivé peklo, traja nezvestní

Výletnú loď zachvátili plamene
Výletnú loď zachvátili plamene (Zdroj: Twitter/@Top_Disaster)

KÁHIRA - Tragédiu s útokom žraloka na ruského turistu vystriedal ďalší incident. Výletnú loď, ktorá sa plavila po Červenom mori pohltili obrovské plamene. Troch turistov sa miestnym úradom nepodarilo zachrániť. Odborníci sa obávajú, že nastávajúca letná sezóna je ohrozená.

Výletnej plavby pri obľúbenom turistickom mieste Marsa Alam sa zúčastnilo 15 britských turistov, 10 členov posádky z Egypta a 2 sprievodcovia. Loď opustila prístav v Ghalibe v utorok a celá plavba mala skončiť v osudnú nedeľu. Ukončenie výletnej plavby však náhle prerušil požiar na palube krátko po deviatej hodine večer miestneho času. Zo záberov, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach je zrejmé, že oheň a dym loď doslova pohltil. „Videli sme dym z lode, bola asi deväť kilometrov od pláže,“ povedal pre agentúru Reuters Ahmed Maher, potápač z Marsa Shagra.

Český festival ovládli HACKERI: Na pódiu sa objavili podivné symboly! (Zdroj: TikTok)

Dvadsaťštyri osôb bolo zachránených a ošetrených v neďalekej Marsa Alam. Príslušné orgány a lode však pátrajú po troch britských pasažieroch, ktorým sa nepodarilo uniknúť. „Prvé výsledky z vyšetrovania poukazujú na elektrický skrat v strojovni,“ uviedli egyptské úrady. 

Britské ministerstvo zahraničných vecí je podľa britských médií v kontakte so zachránenými turistami. „Spolupracujeme s miestnymi úradmi a pomáhame britským štátnym príslušníkom,“ uviedlo ministerstvo. Egyptské úrady vyjadrili obavy nad prebiehajúcou letnou sezónou. Za krátky čas je to už druhé nešťastie, ktoré na obľúbenú turistickú destináciu nevrhá dobrý tieň. Prvou tragédiou bol mimoriadne agresívny útok žraloka a usmrtenie ruského turistu na obľúbenej pláži.

Viac o téme: PožiarTragédiaEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu