Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najmenej päť osôb prišlo počas oslavy narodenín o život: Na dom zaútočili ozbrojenci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

QUITO - Najmenej päť osôb prišlo v nedeľu o život a ďalších osem utrpelo zranenia pri útoku trojice ozbrojencov v meste Guayaquil na juhozápade Ekvádora. TASR správu prevzala z agentúr AFP a DPA.

Ozbrojenci zaútočili v dome, kde sa v tom čase konala oslava narodenín. Trojica mužov podľa svedkov prišla na motocykli, vošla do do budovy a spustila paľbu. Polícia uviedla, že mohlo ísť o odvetu v konflikte medzi zločineckými skupinami, ktoré sa usilujú získať kontrolu nad obchodom s drogami.

"Zatiaľ máme päť mŕtvych osôb a osem zranených," uviedol šéf miestnej polície Fabary Montalvo. Medzi obeťami je aj príslušník polície, ktorého zasiahli viacerými výstrelmi do hlavy. Guayaquil je najväčšie mesto Ekvádora a významný prístav, píše AFP. Táto juhoamerická krajina je významným uzlom pri vývoze drog do USA a Európy, a od minulého roka zaznamenáva nárast násilných trestných činov. V roku 2021 registrovali 14 vrážd na každých 100.000 obyvateľov; vlani to bolo 25 vrážd, píše AFP s odvolaním sa na oficiálne údaje.

Viac o téme: OslavaDomOzbrojenciNarodeniny útok Ekvádor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu