Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Po vražde prokurátora v Ekvádore ozbrojenci hrozia generálnej prokurátorke smrťou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

QUITO - Ozbrojení muži zastrelili vo štvrtok v Ekvádore prokurátora Leonarda Palaciosa a v ten istý deň dostala vyhrážky smrťou aj generálna prokurátorka Diana Salazarová.

Prokurátor Palacios zomrel v meste Duran blízko Guayaquilu, uviedla generálna prokuratúra na Twitteri.V čase útoku sa autom vracal zo súdneho pojednávania v prípade vraždy. Tajomník prokuratúry ako jeho spolujazdec vyviazol bez zranení, povedal novinárom šéf polície mesta Duran Jorge Hadathy. V ten istý deň sa generálnej prokurátorke Salazarovej vyhrážali smrťou vo videu poslanom cez aplikáciu Whatsapp. Zverejnili ho miestne médiá.

Video zachytáva najmenej šiestich ľudí s puškami v čiernom a s kuklami na tvárach. "Blížia sa vaše narodeniny, nechcem vám zničiť párty tým, že vám zabijem dcéru," povedal mužský hlas vo videu. Ozbrojení muži vo videu namieria pušky k zemi a hlasy pohrozia, že "pošlú Salazarovú oslavovať do pekla". Salazarová trestne stíhala bývalého ekvádorského prezidenta Rafaela Correu za korupciu. Ministerstvo vnútra nariadilo posilnenie jej ochranky. Vlani zastrelili v rôznych častiach krajiny dvoch prokurátorov a sudcu.

Ekvádor zažíva nárast násilia a obchodovania s drogami

Ekvádor zažíva nárast násilia a obchodovania s drogami, pričom na 100.000 obyvateľov štatisticky pripadá až 25 vrážd. Prezident Guillermo Lasso vyhlásil v apríli výnimočný stav v meste Guayaquil, susedných okresoch Duran a Samborondón a v provinciách Santa Elena a Los Ríos. Vlani až trikrát vyhlásil dočasný núdzový stav pre Guayaquil, kde bujnie organizovaný zločin. Za prvé tri mesiace tohto roka bolo len v Guayaquile, Durane a Samborondóne 555 vrážd.

Viac o téme: VraždaProkurátorOhrozenieEkvádorOzbrojení muži
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu