Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

ZVRAT v prípade ženy, ktorá sa zobudila na vlastnom pohrebe: Po siedmich dňoch v nemocnici skutočne zomrela

Žena sa prebudila v rakve.
Žena sa prebudila v rakve. (Zdroj: Twitter/Mauricio Orellana)

QUITO - Ekvádorčanka (76), ktorú vyhlásili za mŕtvu a následne sa prebrala počas svojej poslednej rozlúčky, po siedmich dňoch strávených na jednotke intenzívnej starostlivosti zomrela. Oznámila v sobotu jej rodina. Informovala o tom agentúra AP.

Jej syn Gilberto Barbera Montoya spresnil, že k úmrtiu Belly Montoyovej došlo v nemocnici ešte v piatkových večerných hodinách. Ekvádorské ministerstvo zdravotníctva vo vyhlásení potvrdilo, že zomrela v dôsledku cievnej mozgovej príhody a zdôraznilo, že počas jej pobytu v nemocnici bola "pod stálym dozorom". Barbera Montoya ďalej uviedol, že od úradov stále nedostal žiadne vysvetlenie v súvislosti s tým, že jeho matku predtým vyhlásili za mŕtvu.

Sestra zosnulej ženy podala v prípade oficiálnu sťažnosť a požiadala o zverejnenie identity lekára, ktorý pred týždňom konštatoval Montoyovej smrť. Jej rodine bol dokonca vydaný úmrtný list. Ekvádorčanka sa následne 9. júna počas svojho pohrebu po piatich hodinách strávených v rakve zobudila a začala búchať do jej stien. Incident sa odohral v dome smútku v meste Babahoyo, približne 208 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Quito. Ekvádorské ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že na prešetrenie spôsobu vydávania úmrtných listov zo strany dotknutej nemocnice zriadilo technickú komisiu, píše AP.

Viac o téme: EkvádorčankaVlastný pohrebúmrtie v nemocnici
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu