Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hrôzostrašný nález: Polícia našla v jame za mestom desiatky vriec s ľudskými pozostatkami, mali tam byť aj kolegovia z call centra

Polícia našla jamu so 45 vrecami ľudských pozostatkov. Spojila to s nezvestnými z call centra.
Polícia našla jamu so 45 vrecami ľudských pozostatkov. Spojila to s nezvestnými z call centra. (Zdroj: Twitter/Azucena Uresti/Política Básica)

JALISCO – Mexiko je okrem iného preslávené aj v negatívnom svetle. Na jeho území pôsobí mnoho kartelov, ktoré terorizujú celú krajinu. Kriminalita je na vysokej úrovni a polícia je v mnohých prípadoch prikrátka. Podobná situácia sa odohrala len nedávno, keď miestne zložky našli jamu s ľudskými pozostatkami.

archívne video

Polícia zadržala dvoch mužov: V Bratislave obchodovali s drogami (Zdroj: Polícia - Bratislavský kraj)

V mexickom štáte Jalisco sa polícii podarilo v utorok 30. mája nájsť jamu s desiatkami vriec. Po ich otvorení sa zistilo, že obsahujú ľudské pozostatky. Informuje o tom Daily Mail. Vyšetrovatelia tu ihneď začali hľadať spojitosť s nezvestnými osobami, po ktorých bolo pred dvomi týždňami vyhlásené pátranie. "V katastri obce Zapopan na predmestí Guadalajary sa nám podarilo lokalizovať jamu hlbokú zhruba 40 metrov, z ktorej bolo vytiahnutých 45 vriec s ľudskými pozostatkami," uviedla štátna prokurátorka. 

Hlásenia prichádzali postupne

Od 20. mája je v oblasti vyhlásené pátranie po dvoch ženách a piatich mužoch vo veku okolo 30 rokov. Všetci majú spoločného zamestnávateľa, a síce mieste call centrum. Hlásenia o nezvestných osobách prichádzali postupne a po jednom. Až neskôr sa zistilo, že všetci pochádzajú z jednej spoločnosti. Sídlo call centra sa nachádza v oblasti, kde miestne zložky objavili vrecia s pozostatkami.

Možná spojitosť

Súdni znalci zatiaľ nezistili presný počet všetkých obetí ani ich totožnosť. Podľa prvotných informácii mala byť spoločnosť zapletená do nezákonných aktivít. Vyšetrovatelia našli v call centre marihuanu a handru s krvavými škvrnami. Odobraté boli aj rôzne dokumenty o aktivitách spoločnosti, avšak pre prebiehajúce vyšetrovanie nemohli byť zverejnené. Príbuzní nezvestných obviňujú políciu, že sa snažia stratených zamestnancov vykresliť ako zločincov. 

Štát Jalisco patrí medzi oblasti s najväčšou kriminalitou v Mexiku. Vrecia s ľudskými pozostatkami tu boli objavené aj v roku 2021 v meste Tonala. Vtedy polícia našla 70 vriec, ktoré boli pozostatkami po 11-tich ľuďoch. Dávnejšie, v roku 2018, mali zmiznúť traja Taliani. Údajne ich samotná polícia odovzdala kartelu Jalisco New Generation, ktorému predali chybné stroje. 

Viac o téme: PátranieNezvestníVreciaCall centrumMexikoGuadalajaraĽudské pozostatkyKrimiJalisco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu