Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pápež vo svojom prvom veľkom televíznom rozhovore opäť vyzval na mier

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA (AP Photo/Alessandra Tarantino))

RÍM - Pápež František v nedeľu vo svojom prvom vystúpení vo veľkom televíznom štúdiu opäť vyzval na mier a vyslovil sa proti vojne. Informuje agentúra DPA.

"Je to príbeh starý ako ľudstvo: S mierom vždy vyhráš, možno trochu, ale vyhráš; s vojnou stratíš všetko. A takzvané zisky sú stratami," povedala hlava katolíckej cirkvi v televíznej relácii "A Sua immagine" (Na jeho obraz) na talianskej stanici Rai 1, ktorá má centrálu v Ríme.Pápež odpovedal na otázky moderátorky Loreny Bianchettiovej. Televízne rozhovory František doteraz poskytoval buď z Vatikánu alebo prostredníctvom videospojenia.

Tento obľúbený katolícky TV-program sa tradične vysiela v nedeľu pred pápežovou modlitbou Anjel Pána. Františkovo vystúpenie v predmetnej televíznej relácii, ktorá vznikla v roku 1997 v spolupráci s Talianskou biskupskou konferenciou (CEI), bolo naplánované už na koniec marca. Z jeho vystúpenia však zišlo, keďže pápeža práve v ten deň previezli do nemocnice pre dýchacie problémy a liečil sa tam tri dni.

V štúdiu boli aj hostia

Okrem 86-ročného pápeža z Argentíny boli v štúdiu prítomní aj ďalší hostia vrátane väzenského kaplána a mníšky, ktorá sa stará o zdravotne postihnutých. Prítomný bol aj mladý pár - Serena a Matteo, s ktorými sa František zoznámil, keď opúšťal nemocnicu. Oboch ich objal po tom, ako ich malá dcéra zomrela v danej nemocnici. Fotografia pápeža s plačúcimi rodičmi vtedy obletela celý svet.

Viac o téme: MierPápež FrantišekVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu