Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri požiari v hosteli zomrelo 6 ľudí, vyšetrujú to ako podpaľačstvo: Zatiaľ nebol nikto zatknutý

Hasičské autá pred ubytovňou v centre Wellingtonu.
Hasičské autá pred ubytovňou v centre Wellingtonu. (Zdroj: SITA/NewsHub via AP)

WELLINGTON - Požiar v hosteli v novozélandskom Wellingtone, pri ktorom zahynulo najmenej šesť ľudí, polícia vyšetruje ako podpaľačstvo. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Plamene a dym pohltili štvorposchodový hostel Loafers Lodge vo Wellingtone v utorok skoro ráno a donútili desiatky obyvateľov ujsť. Niektorí sa do bezpečia preplazili cez hustý dym, iných pohotovostné služby zachraňovali zo strechy pomocou hasičských rebríkov. Policajní vyšetrovatelia vstúpili do budovy prvýkrát v stredu, keď bola vyhlásená za bezpečnú. Policajný inšpektor a zastupujúci okresný veliteľ Dion Bennett novinárom potvrdil vyšetrovanie požiaru ako podpaľačstva, konkrétne dôvody odmietol uviesť. Polícia má podľa neho zoznam osôb, s ktorými sa chce rozprávať, zatiaľ nebol nikto zatknutý.

Na vrchné poschodie sa zrútila strecha

Hasiči informovali, že v 92-izbovom hosteli našli šesť tiel. Celú budovu však nedokázali skontrolovať, pretože na vrchné poschodie sa čiastočne zrútila strecha. Polícia informovala, že v hosteli začal horieť gauč len dve hodiny pred vypuknutím smrtiaceho požiaru a že vyšetruje prípadné súvislosti. Hostel Loafers Lodge sa v inzerátoch propaguje ako "pohodlná a cenovo dostupná" možnosť ubytovania s práčovňou a kuchyňou. Bezpečie poskytuje zámok na každom poschodí.

Viac o téme: PožiarHostelPodpaľačstvoNový Zéland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu